Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 13 askerin acısının yürekleri dağladığını belirterek, artan terör olayları karşısında Türk milletinin kaygılarının arttığını söyledi.

            Gülbaş, son terör olaylarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; “Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde PKK terör örgütüyle girilen çatışmada 3 uzman erbaşla birlikte 13 askerimiz şehit edilmiş, 7 askerimiz ise yaralanmıştır. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

            Gülbaş, son günlerde artan terör olayları ve geçtiğimiz hafta iki asker ile bir sağlık personelinin kaçırılmasının ardından yaşanan acı hadisenin üzüntü verici olduğunu söyledi.

            “Bu hain saldırılar, TBMM’deki yemin kriziyle birlikte artış göstermiş, terör örgütü siyasi meselelerin akışı içerisinde adeta bir aktör vasfıyla algılatılmıştır” diyen Gülbaş, şunları söyledi: “İmralı’da tutuklu bulunan terör örgütü elebaşının söylemleri, herhangi bir siyasi parti liderinin ya da sivil toplum kuruluşunun beyanatı hüviyetinde ekranlara taşınmış, Türk milletinin sabrı denenmiştir.

            Artık siyasi iktidar sessizliğini bozmalı ve terör örgütünün siyasi bir muhataplık seviyesine getirilmesi doğrultusunda uyguladığı taviz politikasını derhal sonlandırmalıdır!

            Artık terör örgütüyle müzakere değil mücadele edilmesi gerektiğini başta siyasi iktidar olmak üzere devletin bütün yetkilileri ve yöneticileri iyi anlamalıdır!

            Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmaya hiç kimsenin ve hiçbir şer odağının gücü yetmeyecektir.

            Şehitlerimizin aileleri başta olmak üzere yüce Türk milletine bir kez daha baş sağlığı diliyor, yaralı askerlerimizin bir an evvel sağlıklarına kavuşmasını diliyoruz” dedi.  

Editör: TE Bilişim