Son yıllarda bünyesinde gerçekleştirdiği yeniliklerle oluşan yoğunluğa en iyi şekilde karşılık vermeye çalışan Yozgat Devlet Hastanesi, yaptığı tanıtımlarla vatandaşa ulaşıyor.
    320 hasta yatak kapasiteli hastanede 3 yoğun bakım ünitesi, 7 ameliyathanenin bulunduğu belirtilen broşürde hastane ile ilgili şu bilgiler yer alıyor:
    “Hastanemizde yılda 435 bini aşkın hastaya poliklinik hizmeti, 15 bini aşkın hastaya yataklı tedavi hizmeti verilip, 8 bin 500'ü aşkın ameliyat yapılmaktadır.
    Acil servisimizde 24 saat acil sağlık hizmeti verilmekte eve günlük 300'ün üzerinde hastaya bakılmaktadır. Bölgesinde sağlık alanında merkez hastane rolü oynayan hastanemiz her geçen gün kendini geliştirerek Yozgat'a ve Yozgatlıya en iyi sağlık hizmetini vermektedir.”
HASTANEDE
RANDEVU DÖNEMİ
    Devlet Hastanesi'ne 0 354 212 10 70 numaralı telefon hattından arayanların veya www.yozgatdevlethastanesi.saglik.gov.tr adresine girenlerin randevu alabiliyor.
TÜM LABORATUAR TEKNİKLERİ
YAPILIYOR
    Hastane hizmetleri arasında tüm laboratuar tetkiklerinin  yapıldığı, ayrıca tanısal ve tedavisel tüm endoskopilerin yapıldığı belirtildi. Hastanede yürütülen sağlık hizmetleri ile ilgili şu bilgiler yer alıyor: “Hastanemizde manyetik rezonans görüntüleme, BT, ESWL yöntemiyle taş kırma, fako ile katarakt ameliyatı, evde hasta ve bakım ünitesi, KETEM birimi, diyaliz ünitesi, psikososyal krize müdahale birimi, organ bağış ünitesi, kan merkezi, denetimli serbestlik takip birimi, kemik dansitometre, mamografi, ultrasonografi, doppler, EMG, EEG, EFOR, EKO, üniteleri ile 24 saat içinde tetkik ve tedavileri yapılarak hızlı sağlık hizmetleriyle bölgemizde ilkleri başardık ve kalitemizi belgelendirdik.
    Hastane bünyesinde hizmet veren poliklinik bölümleri ise şöyle: “Dahiliye (İç hastalıkları), Hariciye (Genel cerrahi), Üroloji, Göz, Kulak Burun Boğaz, Ortopedi ve Travmatoloji, Gastroenteroloji, İntaniye, Nöroloji, Beyin cerrahi, Fizik tedavi ve rehabilitasyon, Göğüs hastalıkları, Kamp damar cerrahi, Plastik cerrahi, Psikiyatri, Kardiyoloji, Cildiye, Patoloji, Diyaliz, Mikrobiyoloji, Kan Merkezi, Acil Servis, Psikososyal destek ünitesi, Doku ve organ bağışı birimi, Denetimli Serbestlik birimi, ESWL ünitesi.
   

Editör: TE Bilişim