Yozgat'ta, bu yıl Türk Hava Kurumu (THK) tarafından ilki düzenlenen model uçak ve helikopter gösteri uçuşları renkli görüntüler oluşturdu. Gösteriyi sonrası izleyiciler arasında bulunan Yozgat Valisi havacılık yüksek okulunu Yozgat’a getirmek isteyen kurum başkanı Hasan Coşkun’a arazi sözü verdi.

            Merkez Çalatlı köyündeki Model Uçak Pistinde düzenlenen ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle izlenen gösteri uçuşlarını Yozgat Valisi, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Engin Ünalan da izledi.

            300 dönüme kadar arazi sözü alan Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Hasan Coşkun, Yozgat’ın hem eğitimine hem de havacılık sektörüne çok büyük katkı sağlayacak okulun çalışmalarına bir an evel başlayacaklarını belirterek arazi sözü veren Valiye teşekkür etti.

            THK Yozgat Şube Başkanı Hasan Coşkun yaptığı açıklamada, Türk havacılığına ışık tutan THK'nun amaçları arasında Türkiye'de havacılığın askeri, sivil, sosyal, ekonomik, turistlik ve sportif önemini tanıtmak, benimsetmek ve milli havacılığa destek olmak için gerekli çalışmaları yapmak olduğunu kaydetti.

     Türkiye'de, özellikle büyük ve gelişmiş kentlerde havcılık merakının her gün arttığını ifade eden Coşkun, ''Yozgat'ta da kişisel imkanlarıyla havacılıkla uğraşan vatandaşlarımızın sayısının artması ve havacılık faaliyetlerinin daha geniş kitlere yayılması için Yozgat şubemiz kendi imkanları doğrultusunda model uçak pistini faaliyete geçirmiştir. Model uçak pistinin hazırlamadaki amacımız sosyal aktivitelerin kısıtlı olduğu Yozgat'ta tüm hemşehrilerimizin Türk havacılığına dikkatlerini vermelerini sağlamak ve özellikle gençlerimizin kahvehane gibi olumsuz alışkanlıkları yerine havacılığı sevdirmek ve benimsetmektir'' diye konuştu.

     THK Gökçen Havacılık Ticari İşletmesi bünyesinde, model uçak ve helikopter satışının yapılmaya başladığını belirten Coşkun, Yozgat'taki gösterilerde 24 tane model uçak pilotunun gösteri uçuşları sergilediğini belirtti.

     Bu arada, gösterilerde, model uçağındaki arızayı gidermeye çalışan Hakan Sel'in kolunu, uçağın pervanesi kesti.

            Sağlık ekiplerinin gösteri alanında yaptığı müdahalenin ardından Sel, Yozgat Devlet Hastahanesine kaldırıldı. Hakan Sel'in durumunu iyi olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim