Erbir, makamında düzenlediği basın toplantısında, bazı yerel gazetelerde çıkan haberlerin yersiz olduğunu belirterek, doğru bilgileri paylaşmak için toplantı düzenlediğini söyledi.
     Erbir, ''Sarıkaya'nın ihtiyacı olan hastane binasının, adliye sarayının ve emniyet müdürlüğü binasının arsa tahsisi yapılması ve doğalgazın ilçeye gelmesi için arsa tahsisi konusunda belediye olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz'' dedi.
     Çeşitli yerel gazetelerde çıkan haberlerin yersiz olduğunu, belediyenin kamu binalarının yapılmasını engelliyor gibi Sarıkayalılarda bir intiba doğurduğunu bunun aydınlatılması gerektiğini belirten Erbir, şunları söyledi:
     ''Bizler Sarıkaya Belediyesi olarak hangi kamu kuruluşu olursa olsun bize müracaat ettiklerinde elimizdeki arsaları teklif ediyoruz. Bu arsalardan kabul edilenleri derhal belediye olarak gerekli işlemleri yaparak o kurumun kullanımına açıyoruz.
    Öncelikle milli eğitim için çok arsa tahsis ettik, en son olarak Anadolu Öğretmen Lisesine arsa tahsisi yaptık. Ayrıca hastanenin yapımı içinde yine yirmi dönüm arsa tahsisi ettik. Şuanda meclis kararıyla adliye sarayının yapımı için Şekerpınar mevkisinde hastanenin yanındaki belediyeye ait olan arsayı tahsis ettik.''
     Sarıkaya Emniyet Müdürü Ökkeş Bulut da emniyet binasının yapımı konusunda ''İnanıyorum ki inşallah Sarıkaya'ya yakışır bir emniyet müdürlüğü binası kazandıracağız. Daha önce İmam Hatip Lisesi olarak kullanılan bina emniyet binası olarak yapılacak. Şuanda yazışmalar devam ediyor'' dedi.

Editör: TE Bilişim