Özel Ergin İlköğretim Okulu tarafından “Vefatının 74. Yılında Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması” Yarışmaya katılan öğrenciler, İstiklal Marşı'nı en güzel şekilde okumak için yarıştılar.
    Türkçe zümresi tarafından düzenlenen yarışma üç aşamada yapıldı. Sınıf elemelerinde dereceye giren öğrenciler, ikinci turda şube elemelerine katıldı. Şubelerinde dereceye giren öğrenciler finalde dereceye girebilmek için jürinin önünde üstün bir performans sergileyerek izleyenleri duygulandırdılar.
    Finalde;  Zeynep Bolat birinci, Elif Özbek ikinci, Rüveyda Acar üçüncü oldu. Yarışmada, vurgu-durak ve tonlamayı kullanma, ezberden okuma (takılmadan), beden dilini kullanma, şiirin temasının kavranması ve hissettirilmesi, fon müziğinin uygunluğu, yarışmacının şiire kattığı yorum, heyecan kontrolü, kılık kıyafet düzeni, sahneye hâkimiyet gibi değerlendirme kriterleri göz önünde bulunduruldu.
    Yarışmada İstiklal Marşımızı birbirinden güzel okuyan yarışmacılar arasından birinciyi seçmekte zorlanan jüri üyeleri 100 tam puan üzerinden değerlendirme yaptı. Jüri üyelerinden Gazeteci-Yazar Soner Tümgan, öğrencilere mansiyon ödüllerini verirken,  dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Özel Ergin İlköğretim Okul Müdürü Ali Acar verdi.
    Ödül töreninde konuşan Özel Ergin İlköğretim Okul Müdürü Ali Acar öğrencileri tebrik ederek; “Mehmet Akif Ersoy, ülkemizin zor dönemlerden geçtiği, vatanımızı bölmek için işgal devletlerinin Anadolu'nun dört bir tarafında isyanlar çıkarttığı İstiklal Mücadelesi ve Kurtuluş Savaşı yıllarında, ümitsiz kalan topluma yaşama ruhu vermiş, bizlere yeniden mutlu, bağımsız ve kalkınmış bir millet olma inancını aşılamıştır. Güçlü bir şair olduğu kadar toplumun geleceği üzerinde derin analizler yapabilen aydın insan Mehmet Akif Ersoy, benzersiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşı'mızla milletimizin gönlünde seçkin bir yer almıştır ve bu yerini sonsuza dek koruyacaktır. Milli şairimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Ruhu Şad olsun” şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: TE Bilişim