Bir televizyon kanalında yayınlanan Muhteşem Süleyman isimli programa her kesimden tepkiler gelmeye başladı. RTÜK'ü göreve davet eden İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu ve Bem-Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Şaşmaz, 'Kimse ecdadımızı basite alamaz diyerek tepkisini dile getirdi.
    İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Ali Ünlü, Muhteşem Yüzyıl ya da Muhteşem Süleyman ismiyle televizyon ekranlarında yayınlanan diziye her Türk vatandaşının tepki göstermesi gerektiğini söyledi.
TEPKİMİZİ ORTAYA KOYALIM
    “Bu dizi bizim ecdadımızı, bu dizide dolayısıyla asil bir aile olan Osmanlı Ailesi'ni ilgilendiriyor. Osmanlı Ailesi de bizim atalarımızdır. Biz bu gün atalarımıza çamur atmakta hiç de çekinmiyoruz” diyen Ünlü, tepkisini şu şekilde dile getirdi:
    “Dizi de Kanuni Sultan Süleyman dışarıda bir ayyaşmış, meyhaneciymiş gibi gösteriliyor, içerde de sanki kadın düşkünü biriymiş gibi gösteriliyor. Oysa muhteşem Süleyman Yavuz'un oğludur. Yavuz da 'Ya Rabbi daha kara parçası yok mu, senin dinini götürebileceğim, insanları rahat ettirebileceğim varsa oralara kadar da ben gideyim' diyen bir padişahın oğludur. Dolayısıyla Kanuni dünya tarafından takdire şayan olan bir padişahtır. O kadar asil bir ailedir ki bunlar sürgüne gittikten sonra Osmanlı hazinesini bu devlette satmaya kalkanlar oldu.
    Bu Osmanlı hazinesi de şuanda Top Kapı Sarayı'nda sergilenen, kaşıkçı elmasının da içinde olan hazinedir. Bunu Fransa ben aldım dedirtmek için Türkiye ile pazarlık yaptı 300 milyon Frank verdi. O zamanın Frankı daha değerli. Niye Fransa bunu alıyordu, Bolşevik darbesi yapılmıştı, kominizim Rusya'ya gelmişti. Komünizmden önceki Rus İmparatorluğunun da hazinesini İngiltere almıştı. Osmanlı İmparatorluğu'nun hazinesini de Fransa almaya kalktı. O Osmanlının torunları sürgünde bir ekmeğe muhtaçken o asil ailenin evlatları bu hazinenin satılmasına müsaade etmediler.
    Fransa hükümeti o zaman 300 milyon Frank sizlere de verelim dediler ama Osmanlı'nın torunları kabul etmedi. Osmanlı böyle bir aile, Osmanlı hanedanın çocukları da bu kadar asiller. Böyle asil bir ailenin torunlarına söz ettiren olursa o sözleri ettirmeyiz.  Komisyon olarak RTÜK'e itiraz hakkımız var. Bunu hukukçularımızla görüşeceğiz, eğer komisyon olarak itiraz edemiyorsak şahıs olarak tek başıma ben itiraz edeceğim. Ecdadımıza laf söylettiremeyeceğiz.”
BEM-BİR-SEN TEPKİLİ
    Bem-Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Şaşmaz da Show TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan dizinin Osmanlı'nın en büyük, en adaletli imparatorlarından olan Kanuni Sultan Süleyman'ı edep ve ahlak yoksunu, şehvet düşkünü göstermeye çalışan diziye tepkili olduklarını açıkladı.
    Osmanlı Saraylarını fuhuş yuvası olarak addeden Muhteşem Yüzyıl filmine Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası olarak kınıyor ve ilgililerden gereğini yapmalarını beklediklerini söyleyen Şaşmaz;
    “600 yıl dünyaya hükmeden, adaletleri, hoşgörüleri ve kahramanlıklarıyla cihana nam salan Osmanlı Hakanlarını sanat adı altında küçük düşürmeye çalışmanın kimsenin haddi olamaz, RTÜK'ün Osmanlı'yı karalamayı, aşağılamayı hedef alan bu tür dizi ve diğer yapımlara geçit vermemesini bekliyoruz. Henüz gösterime girmeden Fragmanları izleyen 5 binin üzerinde vatandaş diziyi RTÜK'e şikâyet etmiştir. Vatandaştaki bu duyarlılığın ilgililerden de hemen bekliyoruz.
    Dizinin yapımcısının, senaristinin ve yayınlanan kanalın protesto edilmesi gerektiği ve dizinin derhal yayından kaldırılması gerektiğine inanıyorum. Türkiye genelindeki bütün Bem-Bir-Sen teşkilatlarında bu konuda ciddi bir tepkinin oluştuğunu ve il ve şube başkanlıklarından RTÜK'e şikâyet mesajları yağdığını ifade etti.
    Özellikle Türkiye'nin son birkaç yıldır izlediği başarılı dış politikanın dünyada kabul görmesinden, Osmanlı Milletler Topluluğu Projesi'nin heyecan uyandırmasından rahatsız olan mihrakların Osmanlı'yı çeşitli vesileler ile kötüleme gayretlerinin de yeni olmayıp, bizim ecdatlarımız bırakın bu tür davranışları yediği bir salkım üzümün bedelini üzüm asmasının altına bırakmış bir ecdattır. Büyük Türk Milleti olarak bu ve bu tür oyunlara izin vermeyeceklerdir.”
           
Editör: TE Bilişim