Doğumhanede dayak iddiası ile gündeme gelen Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hakkında Yozgat Valiliği soruşturma başlattı.

            İkinci çocuğunu doğurmak üzere geldiği Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde doktorun doğum öncesi ve sırasında hakaret edip, yumruk attığı iddiası ile Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunan Boğazlıyanlı Selma Taş isimli genç kadının yaşadıkları karşısında Yozgat Valiliği duyarsız kalmayarak, soruşturma başlattı.

            Boğazlıyan İlçesi Ömerli Köyü’nden ikinci çocuğuna hamile olarak geldiği Bozok Doğum ve Çocuk Bakım Evi’nde kabus gibi bir doğum yaşadığı iddiası ile şikayette bulunan Selma Taş, doğum öncesi ve sonrasında doktorun ve sağlık görevlilerinin kendisiyle yeterince ilgilenmediği gibi doktorun sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldığını ileri sürmüş, bununla ilgili şikayetini hastanenin Hasta Hakları Kurulu ve Cumhuriyet Savcılığı’na şikayeti ile sürdürmüştü. Genç kadının başına gelen olayların gazetemizde ‘Doğumevinde Dayak’ iddiası ile gündeme gelmesinin ardından Yozgat Valiliği soruşturma başlattı. Valilik daha da öncede çeşitli sebeplerden şikayet konusu olan hastane ile ilgili soruşturmasında ihmali bulunanları tespit edecek.

Editör: TE Bilişim