İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, il genelinde faaliyet gösteren işletmelerde çalışan çırak ve ustaların mesleğinde eğitimli hale gelmeleri için Mesleki Eğitim Merkezi'ne gitmeleri gerektiği duyuruldu.
    Yapılan yazılı açıklamada işletmeler ve iş yerlerin ilerde mağdur olmamaları için eğitimli insan gücüne ihtiyaç duyulduğu gerçeğine vurgulandı.
    2011-2012 öğretim yılı çırak kayıtlarının 3 Ocak - 30 Ocak 2011 tarihleri arasında yapılması gerektiğine belirtilen açıklamada; “15-*19 yaş grubunda olan iş yerlerinde çalışan gençlerin kayıtları için çeşitli belgeler istenmektedir. 4702 sayılı kanuna dayanarak yayımlanan yönetmelik gereği 19 yaşından büyük olanların ve askerlikle ilişkisi olmayanların sigorta utarının yüzde 50'si kurumumuza ödenmektedir. Bu kişiler çalıştıkları iş yerlerinde mutlaka belge sahibi olmaları gerekir” denildi. Çırakların kaydı için istenilen belgeler şöyle:
    “4 adet sözleşme metni, 2 adet nüfus cüzdanı sureti, 6 adet fotoğraf, sağlık raporu, mezun olduğu veya ayrıldığı okuldan aldığı belge. 5 adet normal mektup zarfı. 5 adet posta pulu, ikametgah senedi, 10 adet naylon dosya gömleği, çalıştığı iş yerindeki ustanın ustalık belgesinin fotokopisi.”
Editör: TE Bilişim