Yozgat İl Özel İdaresi tarafından Sorgun İlçe Tarım Müdürlüğü'ne verilen 8 adet anız kırma makinesinden 2 tanesi, Çiğdemli beldesinde bugün yapılan bir etkinlikte nasıl kullanılacağı ve özellikleri hakkında yöre çiftçisine tanıtıldı.

     Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, anız kırma makinesinin, ülkemizde yıllardan beri kullanılmış olmasına rağmen Sorgun çiftçisine yeni tanıtıldığını söyledi.

     Çiftçilerin bu makineyi kullanmalarındaki çekincelerinin başında mazot masrafının geldiğini, ancak bu makineyi kullanan çiftçinin 100 dönümde 250 lira mazot gideri olacağına dikkati çeken Kılıç, ''Bu durumda çiftçimiz taban gübresi kullanmayacaktır. 100 dönümde yaklaşık 4-5 bin lira gübre kullanan bir çiftçimizin mazot giderini çıktıktan sonra cebinde büyük miktarda bir para kalacaktır'' diye konuştu.

     Sorgun İlçe Tarım Müdürlüğü ziraat mühendisi Mustafa Şahin ise anız kırma makinesinin hasat sonrası tarlada kalan anızların parçalanması ve onların minimize edilmesine yardımcı olduğunu söyledi. Şahin, kırılarak minimize edilen ot parçalarının toprak yüzeyine yayıldığını ve toprağın üzerini örttüğünü, bu sayede de toprağın neminin kaybolmamasını sağladığına dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim