Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı için kulislerde konuşulan en kuvvetli isim olan hemşerimiz Cemil Çiçek dün adaylığını açıkladı. Çiçek ismine muhalefetin de sıcak bakması umutları artırdı. Çiçek’in meclis başkanlığına kesin gözüyle bakılıyor.
Siyaset kulislerine dün sabah saatlerinde düşen TBMM Başkanlığı için Ak Parti'nin adayı Cemil Çiçek iddiaları netliğe kavuştu ve akşam saatlerinde Çiçek adaylığını açıkladı. Çiçek ismine Kılıçdaroğlu'nun "Çiçek isminde sorun yok" açıklaması eklenince yeni TBMM Başkanı'nın Cemil Çiçek olacağı kesinleşti.

            İlk oturumda isme sıcak baktığını söyleyen MHP aday çıkartıp destelemezse yeterli çoğunluk sağlanamayacak ama ikinci oturumda MHP desteklesede desteklemesede istenen 265 milletvekili sayısına ulaşılıp Çiçek meclis başkanı olacak.

“ÇİÇEK İSMİNDE SORUN YOK”

            Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'li Cemil Çiçek ve Haluk İpek'in CHP ziyareti öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. TBMM Başkanlığı için ismi öne çıkan Cemil Çiçek konusunda sorun olmadığını belirten CHP lideri ayrıca, tutuklu vekillerin çıkması için TBMM'ye verilmesi düşünülen yasa teklifi hakkında değerlendirmelerinin devam ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Çiçek isminde sorun yok" dedi.

ÇİÇEK'İN SİYASİ GEÇMİŞİ

            ANAP iktidarlarında Devlet Bakanlığı görevinde bulunan Çiçek, daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katıldı. 3 Kasım 2002'de yapılan milletvekili seçimlerinde tekrar milletvekili olan Çiçek, 58. ,59. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Adalet Bakanı olarak atandı. 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Hükümet Sözcülüğü yaptı. 60. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcılığına getirildi.

Editör: TE Bilişim