Sorgun ilçesinde inşa ettirilen cemevi, Almanya SPD Eyalet Milletvekili Ali Rıza Şimşek'in de katılımıyla törenle açıldı.

     Şimşek, Sorgun ilçesinin Yukarı Eymirler köyünde yaptırılan ve 380 bin liraya mal olan cemevinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, cemevlerinin geçmiş yıllarda Alevi kültürü içerisinde bir nevi halk mahkemesi görevi gördüğünü, o kültürle yoğrulan Alevi kültürünün giderek bu özelliğinden uzaklaştığını belirtti. Yeni açılan cemevleriyle 800 yıllık kültürün yeniden hayata geçirildiğini ifade eden Şimşek, ''Bir ülkede fakirlik sadece işsizlikle ölçülmemeli. Yok olan kültürler de en büyük fakirliktir. İşte sizler burada bu yok alan fakirliğe bir çözüm getirdiniz'' dedi.

     Konuşmaların ardından açılışı yapılan cemevi binası toplam bin 280 metrekarelik alan üzerine 3 katlı olarak inşa edildi. Bina içerisinde tuvalet, morg, toplantı salonları, kütüphane, yemekhane, aşevi bulunuyor.

     Cemevinin açılış törenine Ankara Cemevi Vakfı Onursal Başkanı Faruk Ali Yıldırım, Fransa Cemevleri Yaptırma Derneği Başkanı Gazi Acer, CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Ünlü, Eymir Beldesi Belediye Başkanı Çetin Mertoğlu, Belencumafakılı Beldesi Belediye Başkanı İhsan Telli ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: TE Bilişim