Çekerek Orman İşletme Şefi Bilal Kandil, ilçenin önemli ölçüde tarihi ve kültürel zenginliklere sahip olmasına rağmen, şimdiye kadar turizm sektöründen hak ettikleri payı alamadığını söyledi.

     Çekerek Turizminin gelişmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kandil, ''Yok olmaya yüz tutmuş at arabacı mesleği moderne edilip fayton turizmini, bisiklet turizmi ve Süreyya Bey Barajının beraberinde getireceği su aktiviteleriyle, su ürünleriyle, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, gelenek görenek, örf ve adetlerinin gündeme getirerek Çekerek kültür turizmini canlandırabiliriz'' dedi.

     Kandil, Çekerek'te yapımı devam eden Süreyya Bey Barajı suları arasında kalacak 130 hektarlık yarımadaya Çekerek Orman İşletme Şefliği tarafından geçen yıl başlatılan ''Yarımada Projesi'' kapsamında 90 bin akasya, badem, karaçam, sedir, akçaağacı ve meşe fidanının dikildiğini hatırlattı.

     Kandil, ''Çekerek ilçesi sahip olduğu doğal güzelliklerinin yanında, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle birlikte Süreyya Bey Barajının getireceği güzelliklerle birleşerek, İç Anadolu Bölgesi turizminin nirengi noktalarından birisi haline gelecektir. Bizlerde Orman İşletme Şefliği olarak barajın çehresini değiştirerek turizmin ilgi odağı haline getirebilmek için turizm ormanları, piknik alanları oluşturmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim