Milli Eğitim Müdürlüğü, Çekerek ilçesinde Eğitim Çalıştayı düzenledi.
     Çekerek Şehit Özgür Ocak Çok Programlı Lisesi Salonu'nda İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız başkanlığında yapılan çalıştaya Kaymakam Osman Dölek, Belediye Başkanı Duran Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedrettin Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, belde belediye başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve okul müdürleri katıldı.
     Toplantı öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedrettin Bozkurt, Çekerek ilçesi hakkında slayt gösterimi eşliğinde bilgiler verdi.
     Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, yaptığı konuşmada, düzenlenen çalışmaya katılımın yüksek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Gamsız, eğitimcilerin bir çocuğa hayatı boyunca öğretileceklerinin tamamını öğretmeye çalışırken, bir insan olmayı, iyi bir vatandaş olmayı da öğrettiklerini belirtti. Sınav kazanan öğrenci sayısının, nitelikli okullara yerleşen öğrenci sayısının önemli olduğunu ve bunun bir ilin bir ilçenin bir ülkenin vitrinini oluşturduğuna dikkat çeken Gamsız, önemli olanın iyi bir vatandaş yetiştirmek olduğunun altını çizdi.
     Gamsız ''Bizim amacımız vatanına, milletine, dinine, ailesine, çevresine sahip çıkan, ülkesinin kalkınması için kendini feda edebilen ve gece gündüz çalışabilen maddi menfaatleri bir kenara iterek misyon sahibi olabilen insanlar yetiştirmektir'' dedi.
     Yapılan bu çalıştayın Yozgat için önemli olduğunu kaydeden Gamsız, ''Yozgat 100 bin öğrencisi olan bir ildir. Yaklaşık 7 bin personelimiz var, bu personelimizle neler yapabiliriz diye düşündük. 2-3 yıldır çalışıyoruz. ÖSS'deki sınav başarımızı biliyorsunuz 58. sıralardan 10. sıralara kadar yükselttik ama yetmiyor. Geçen sene almış olduğumuz sıralamanın önümüzdeki sene tekrar aynısını tutturursak bu bizim için yetmez.'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim