Yozgat’ın son yıllarda en fazla ihmal edilmiş, ekonomik ve sosyal yönde gerileme yaşayan ilçelerinden olan Çayıralan’da umutlar kurulması planlanan bir meslek yüksek okulunda. İlçeye uygun şartlarda eğitim verebilecek bir yüksek okulun ilçenin yeşeren umudu olacağını düşünen ilçe halkı sesini duyurmak istiyor.

            Çayıralan Yüksek Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin geçici yönetim kurulu geçtiğimiz günlerde toplantı. Olağan genel kurul şeklinde gerçekleşen toplantıda açılış ve yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, geçici divan heyetinin seçimi, yeni yönetim ve denetim kurullarının seçimi, üye aidatlarının belirlenmesi ve dilek ve temenniler bulunuldu.

            İlçeye yapımı düşünülen yüksek okulla ilgili ilk toplantının başkanlığını Kaymakam Hatice Bayar başkanlığında yapıldı. Geçici olarak yürütülen Yüksek okul Yaptırma ve yaşatma Derneğinin olağan genel kurulu yapılarak resmiyete döküldü.

            Genel kurula İlçe Kaymakamı Hatice Bayar, Belediye Başkanı Çakmak Çetin, iş adamlarından Hayri Yıldız, Erdoğan Demir, Atilla Aknur, Süleyman Kandemir, Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Nevzat Külcü, ilçemiz eşrafından Murtaza Korucu, Ali Bulut, Yasin Şahiner, MHP İlçe Başkanı Soner Sel ile ilçe halkından çok sayıda katılım oldu.

            Dernek yönetimine Hayri Yıldız, Süleyman Kandemir, Çayralan ve Köyleri Derneği Başkanı Necati Aktaş seçildiler. Dernek üyelerinden 20 kişinin katılarak çoğunluğun sağlandığı Olağan Kongrede, ilçeye kurulması planlanan Meslek Yüksek Okulunun detayları hakkında Prof. Dr. Nevzat Külcü bilgi verdi. Külcü, ilk olarak yer tahsisi ve binanın görünüşü konularına değindi.

            Kurulması planlanan meslek yüksekokulunun 4 bölüm ve 4 program kapsamında eğitime açılacağını ifade eden Prof. Dr. Nevzat Külcü, yüksekokul için geçici olarak ilk etapta Çayıralan Yüksek Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak Çayıralan İmam Hatip Lisesi binasını veya Çayıralan Belediyesi binasını tahsis etmeyi planladıklarını dile getirdi.

            “Meslek yüksekokulunda pazarlama ve dış ticaret bölümü, lojistik programı, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, El Sanatları, Mobilya ve Dekorasyon, muhasebe ve vergi uygulama programı, finans, bankacılık ve sigortacılık programı, Büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvancılığı ve yetiştiriciliği programlarının ayrıca sera bitkileri ve seracılık gibi ilçemiz açısından faydalı olacağına inandığımız ve aynı zamanda da son zamanlarda popüler olan programları belirleyerek ilçemizde bu programların açılması konusunda gereken çalışmaları hep birlikte yapmalıyız ve yapacağız” diyen Külcü şunları kaydetti: “Yüksek Okul, Çayıralan için büyük bir kazançtır. İlçenin eğitim seviyesiyle birlikte sosyal ve kültürel gelişimini sağlama konusunda hepimize görevlerin düştüğünün farkındayız. Bu vesileyle Çayıralan adına oluşumda gönüllü şekilde görev alan bütün hayırsever arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlçemizde Meslek Yüksekokulunun kurulması için bir çalışmanın içerisine girdik ve kısa vadede hedefimize ulaşmak için emek sarf ediyoruz, burada büyük emeği olan siz hayırsever arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Yüksekokul, Çayıralan için hayırlı olsun” dedi.

            Olağan kongrede toplantıyı yönetmek için üyelerin önerisi üzerine Divan Başkanlığını ilçe Kaymakamı Hatice Bayar (Başkan), Nevzat Külcü (Başkan Yrd.), Necati Aktaş (Katip) seçildi. Daha sonra derneğin yeni yönetim ve denetim kurulu seçimi yapıldı. Buna göre derneğin yeni yönetim ve denetim üyeleri şöyle;

            Yönetim Üyeleri: 1- Hayri Yıldız 2-Çakmak Çetin 3- Süleyman Kandemir 4- Nevzat Külcü 5- Erdoğan Demir 6- Hüseyin Eryılmaz ve 7-Necati Aktaş

            Denetim Kurulu üyeleri: 1- YasinYılmaz 2- Hüseyin Külcü 3-Yasin Şahiner olarak belirlendi.

            Yönetim denetim kurulu üyeleri belirlendikten sonra Çayıralan’a kurulması planlanan Meslek Yüksek Okulu için gerekli olan nakit para için katılımcılar ilk toplantıda verecekleri maddi yardımı taahhüt ederek adlarına düzenlenmiş olan senetleri dernek yönetimine teslim ettiler.

HAYIRSEVER İŞADAMLARINDAN TAM DESTEK 

            Prof. Dr.Nevzat Külcü’nün verdiği bilgilere göre İlçede kurulması planlanan Yüksek Okul için maliyetin yaklaşık olarak 2 Milyon TL olacağı dile getirilirken, Hayırsever İşadamı Hayri Yıldız; Çayıralan’a kurulacak olan Yüksek Okul için kendisinin ilk etapta 100 Bin TL vereceğini, ilerleyen dönemlerde ise 400 Bin TL daha ekleyeceğini dile getirerek, Yüksek Okulunun kurulması halinde Çayıralan’ın çehresinin değişeceğini, lokantasıyla, kırtasiyesiyle, taşımacılığıyla, matbaasıyla, ev kiraları gibi konularda birçok kişinin ve birçok esnafın bu işten gelir elde edeceğini ancak yapılan toplantıda esnaf sayısının çok az olduğundan dolayı üzüntü duyduğunu dile getirdi.

            Yıldız, Kendisinin Çayıralan’la ilgili olarak bir çok yatırımda öncü olduğunu, ancak Çayıralanlının bu güne kadar elini taşın altına koymaktan hep kaçtığını dile getirerek herkesi gücü nispetinde Yüksek Okul için yardımda bulunmaya çağırdı.

            İş Adamlarımızdan Hayri Yıldız verilen taahhütlerin genelde boş çıktığını, daha önceki zamanlarda da bunu gözlemlediklerini dile getirerek; “Ben somut iş yapmayı daha çok tercih ediyorum. Burada bulunan kardeşlerimiz ne taahhüt ediyorlarsa burada bir bono senedi imzalayıp derneğe teslim edecekler. O yüzden kimse bol keseden bağış yapmasın” diyerek işin ciddiyetini katılımcılara anlattı.

            Hayri Yıldız’ın Rekor bağışının ardından üniversite vakfına bağışta bulunanların isimleri şu şekilde: “Deha Reklam ve Devpa Ltd.Şti. Yetkilisi Erdoğan Demir 100 Bin TL, Hüseyin Eryılmaz 100 Bin TL, Enkay adına Atila Aknur 50 Bin TL, Süleyman Kandemir 50 Bin TL, Naşit Doğan 50 Bin TL, Ali Bulut 20 Bin TL, Osman Adanur 20 Bin TL, Prof Dr. Nevzat Külcü 10 Bin TL, Çakmak Çetin 10 Bin TL, Av. Zafer Yücel 10 Bin TL, Yaser Korucu 10 Bin TL, Yasen Çam 10 Bin TL, Zeki Vuruşan 10 Bin TL, Nail Külcü 10 Bin TL, Yasin Şahiner 5 Bin TL, Osman Aknur 5 Bin TL, Reşat Şahiner 5 Bin TL, Habib Orak 5 Bin TL, Emin Vural 5 Bin TL, Soner Sel 2 Bin TL, Muhammet Talha Kandemir Bin TL, Necati Aktaş Bin TL, Süleyman Uluer Bin TL, Yasin Yılmaz Bin TL, Çayıralan Haber Bin TL, Alaattin Kandemir 500 TL”


Editör: TE Bilişim