YOĞUN KATILIMLI İFTAR BULUŞMASI

Yemeğe Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, Sorgun Kaymakam Vekili Serhat Öcal, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı Özgür İpek, Yeni Çeltek Sorgun İşletme Müdürü Halil İbrahim Akyel, Havza Madencilik İşvereni Reşit Alkan, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Çelebi Altuntaş, Sorgun Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Nurettin Yaşar, Yozgat Şeker Fabrika Müdür Yardımcıları, Sorgun’un ileri gelen esnafları ve maden işçileri katıldı. 
Yemek sonrası edilen duaların ardından işçilere hitaben bir konuşma yapan Genel Müdür Dr. Osman Coşkun, tüm işçilerin Ramazan ayını tebrik ederek, bayramlara erişme temenni ve duasında bulundu. 

COŞKUN: “BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

 “Biz koca bir aileyiz; Yeni Çeltek Ailesi” sözleri ile konuşmasına devam eden Coşkun: 
“Bizi kırmayıp davetimize icabet ettiğiniz için hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Bu aile hem kendisine hem bu ülkeye hem bu ile hem de bu ilçeye çok önemli katkılar sağlıyor. Bu ailenin ve bu işletmenin sayesinde hem Sorgun’da yaşayan insanlarımız, esnafımız, halkımız daha iyi ekonomik şartlara ulaşıyor hem de ülkemiz yer altındaki madenleri çıkarıp ekonomimize katkı sağlıyor” dedi. 

 “ÖNCELİĞİMİZ İŞÇİ SAĞLIĞI”

Konuşmasında 2014 yılının madencilik sektörü açısından acılarla geçtiğini anımsatan Coşkun, işçi sağlığına verdikleri öneme dikkat çekti.  

“2014 yılı sektörümüz açısından bir takım olumsuzluklarla geçti. Cenab-ı Allah bir daha bu acıları yaşatmasın, göstermesin ülkemize” diyen Coşkun, şöyle devam etti: 

“Önümüzdeki sezon içerisinde hem yer altında hem de yer üstünde çalışan arkadaşlarımızın öncelikle iş güvenliği ve işçi sağlığına dikkat etmelerini hasleten rica ediyorum. Bunun için bütün arkadaşlarımız hem kendi sağlığının hem de arkadaşının sağlığını ve güvenliğini sağlayacak dikkatte çalışması lazım. Tabi bunun için de bütün arkadaşlarımızın işine huzur içerisinde gelmesi lazım. Biz sizin iş yerinizde huzurlu olabilmesi, maaşınızın zamanında ödenebilmesi için azami gayret gösteriyoruz. Biz sizin için yapılması gereken ne varsa yapıyoruz ama bizim sizden ricamız siz huzurlu ve mutlu olursanız inşallah biz daha başarılı olacağız. Evinde huzurlu olan işinde de huzurlu olur. Özellikle evli olan arkadaşlarımızdan, kardeşlerimizden eşleri ile iyi geçinmelerini, onları hoş tutmalarını rica ediyorum. 

Evden çıkarken bütün arkadaşlarımdan rica ediyorum, bu benim size vasiyetim olsun; ‘Niyet ettim Allah rızası için çoluk çocuğumun rızkını kazanmak için çıkıyorum’ diye niyet ettim. Ya Rabbi sen rızkı verensin ancak bize çalışmayı emrettiğin için senin emrine uymak için biz evden çıkıyoruz diye niyet edersek akşama kadar Allah-u Teala bizim yardımcımız olur. Allah-u Teala bir insanın yardımcısı olursa onun önünde kimse duramaz.”

“KAPATILMASI PLANANİŞLETME 2 YILDIR KAR EDİYOR” 
Coşkun, genel müdür olarak görevlendiği dönemde bakanlığın işletmeyi uzun yıllardır zarar ettiği gerekçesi ile kapatmayı düşündüğünü belirterek; “Hamdolsun büyüklerin duası ile sizlerin duası ile işletmemiz gayet iyi durumda. 2 yıldır da ortaklarına kar payı dağıtıyor, geçmişte olmamış bir durum” diye konuştu. 

“YENİ ÇELTEK OKULU’NUN PARASINI 2014 YILINDA GÖNDERDİK” 

Kar eden Yeni Çeltek Kömür İşletmelerinin eğitimden spora pek çok önemli sosyal faaliyet alanlarının içerisinde yer aldığını kaydeden Genel Müdür Dr. Osman Coşkun, bu çerçevede Sorgun’a yaptırılması planlanan ‘Yeni Çeltek Okulu’ için 2 milyon liralık kaynağı 2014 yılı içerisinde tahsis edildiğini hatırlattı. 

Okulun bir an evvel yapılmasını arzu ettiğini ifade eden Coşkun, şöyle konuştu: 

“Çünkü bu okul sizlerin madende hayatınızı riske ederek çalıştığınız ortamda kazanılan para, dolayısıyla biz sizin yaptığınız bu çalışmalarla okullar yapmak istiyoruz, hayırlar yapmak istiyoruz ve işletmemizi daha da büyütmek istiyoruz. İnşallah sizlerin duası, desteği, dikkati, titizliği ile bu işletme daha da büyüyecek.”
Coşkun, konuşmasının sonunda şu temennilerde bulundu: “Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Ailenin daha da büyümesini, inşallah ülkemize, ekonomimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilişim