Büro Memur Sen Yozgat İl Temsilcisi Adnan Ünal, Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının fazla mesai ücretlerinin düşük tutulduğunu belirterek bu duruma tepki gösterdi.

            Büro Memur Sen Yozgat İl Temsilcisi Adnan Ünal, Sosyal Güvenlik Kurumu önünde bir basın açıklaması yaptı ve açıklamaya Büro Memur Sen üyeleri de katıldı. Açıklamasında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşları yakından ilgilendiren bir kurum olduğuna işaret eden Ünal; “Emekli aylığı bağlamaktan, yetim aylığına, Bağ-Kur işlemlerinden, sigorta işlemlerine kadar kurumlar arasında en fazla hizmet çeşitliliği bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışan personel, mesai mefhumu gözetmemektedir. Bunun en güzel örneği son çıkarılan yapılandırmada yaşanmıştır” dedi.

            Sosyal Güvenlik Kurumları’ndaki hizmet çeşitliliği, personel yetersizliği, teknik alt yapı sıkıntıları, çalışma ortamlarının uygunsuzluğu gibi nedenlere bağlı olarak oluşan aşırı iş yükünün kurum çalışanlarını olumsuz etkilediğini belirten Ünal şunları kaydetti: “Bu olumsuzluklar yetmiyormuş gibi bir de fazla mesai ücretleri üzerinde yapılan değişiklikler kendinden, ailesinden fedakârlıkta bulunarak özveri ve büyük gayretle çalışan kurum personelinin azmini kırmaktadır. Yoksulluk sınırının 2 bin liranın üzerinde olduğu bir dönemde, iş yükü altında ezilen SGK çalışanlarının 90 saat olan fazla mesai ücretlerinin 60 saate indirilmesi tam anlamıyla adaletsizliktir.

            Bunun üzerine birde fazla mesaiye ilişkin olarak esas alınan manyetik kart geçişli turnike sistemi işin tuzu biberi olmuştur. Yapılan bu uygulamalar kurum çalışanlarının evine götürdüğü ekmeğe, çocuklarının rızkına göz dikmekten başka bir şey değildir.

            Çalışanlardan verim bekleniyorsa artık bu adaletsizliğe yol açan fazla mesai, turnike, ek ödeme mağduriyetine son verilmelidir. Fazla mesai, ek ödeme ağır iş yükü altında ezilen sosyal güvenlik çalışanlarının en tabi hakkıdır.” Basın açıklamasının ardından sendikalılar olaysız bir şekilde dağıldılar.

Editör: TE Bilişim