24 Temmuz 1908'in tarihin önemli bir özgürlük dönemeci olduğuna işaret eden Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Kenan Filik; “Bu tarih; hem daha hürriyetçi bir anayasanın kabulü hem de yayınlanan gazetelerin sansür memurlarının gözetimine girmeden özgürce yayınlanmaya başlanmasının tarihidir” dedi.
    O tarihten sonra 24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutlanan günün önemine işaret eden Filik; “Demokratik, Laik, Parlamenter ve Hürriyetçi sistemlerde Basın; Yasama, Yürütme ve Yargı'nın yanında çok önemli bir dördüncü kuvveti ifade etmektedir. Öyle ki ancak demokrasi zemininde gelişebilen basın, demokrasiyi de pekiştirebilen bir unsurdur. Bu sebeple basının üzerindeki politik, ekonomik, stratejik gibi her türlü baskı, demokrasimiz adına bir tehlikedir.
    Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmekte ve bu ancak basın kanalıyla olabilmektedir. Dolayısıyla böyle bir gücün özgürlüğü temel bir insani hak olan düşünce ve ifade özgürlüğünün de teminatı anlamına gelmektedir.Kamuoyunu bilgilendirmek, kamuoyu adına denetlemede bulunmak ancak özgür kalemlerin ve objektiflerin işidir. Bu sebeple bağımsız basın, bağımsız bir toplumun garantisidir” dedi. Yozgat'ın her alanda gereken düzeye ulaşması için basının gayretinin göz ardı edilemez bir gerçek olduğunu vurgulayan Filik, şunları söyledi: “Bu saygın çaba her zaman dillendireceğimiz ve iftiharla işaret edeceğimiz özel bir yer tutmaktadır. Bu seviyenin artması şüphesiz daha hür bir basınla olabilir. Dikkat edildiğinde görülecektir ki basın ve sivil toplum örgütleri temelde ortak bazı fonksiyonları yürütmektedirler. Her ikisi de toplumu eğitmekte, bilgilendirmekte, bilinçlendirmekte ve topluma hizmet etmektedir. Basın ve sivil toplum örgütleri bunları yaparken Yozgat'ın menfaatleri ortak payda olmalıdır. Doku uyumu bulunan bu iki kesimin paralel anlayışını Yozgat'ta görmekten mutluluk duyduğumu belirtmeliyim. Basınımızın Yozgat Ülkü Ocakları olarak gösterdiği teveccüh ve katkı anlamlı boyuttadır. Ve bu tablo bizim Yozgat için geliştirdiğimiz söylemlerin ve uğraşların gerçekleşmesi ve toplumun geniş kesimlerine ulaşması açısından önemlidir.
    Bugün vesilesiyle bağımsız ve ilkeli bir basının ilimizde ebediyete intikal eden duayenleri başta olmak üzere görevi başında hayatını kaybeden gazetecilerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Bu vesileyle ajanslarımızda, yerel ve ulusal gazetelerimizde görev yapan değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını içtenlikle kutluyor, saygılar sunuyorum.”
Editör: TE Bilişim