Baro Başkanlığı seçimleri hafta sonu yapıldı. İki adayın yarıştığı oylama neticesinde Avukat Hacı İbiş Yozgat Barosu’nun yeni başkanı oldu.

Milletvekili adayı olması nedeni ile görevinden istifa eden, bir süredir Avukat Fahri Açıkgöz’ün vekaleten yürüttüğü Avukat Yusuf Başer’in yerine 126 avukattan 71’inin oyunu alan Avukat Hacı İbiş seçildi. Diğer aday Avukat Ergun Çiftçi ise  46 oy aldı.

            Saat 10:00’da Adalet Sarayı Salonu’nda başlayan seçime 151 avukattan 126’sı katıldı. 2 oy boş, 3 oy da geçersiz sayıldı.

            Bir süredir Baro Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Avukat Fahri Açıkgöz, Avukat Yusuf Başer’in istifası ile boşalan Baro Başkanlığını bir süredir vekaleten yürüttüğünü belirterek, seçilen yeni başkanın yapacağı hizmetlerle mesleki sorunları giderme yönünde çalışmalara yapacağına ve mesleki itibarın artırılması yönünde gayret sarf edeceğine inancının tam olduğunu söyledi.

            Başer; “Yeni Baro Başkanının yapacağı çalışmalarla baromuzun, dolayısıyla baro mensuplarının gücünü ve itibarını artırarak hukukun ve adaletin üstün olduğu şartların oluşmasında etkin rol almasını diliyorum.

            Çünkü hukukun temeli adalet, adaletin temeli savunma, savunmanın temeli ise avukattır. Bağımsız ve tarafsız yargı ancak güçlü bir savunma ile sağlanabilir. Savunmanın gücü, hukuk devletinin de teminatıdır. Savunmanın güçlü olabilmesi öncelikle meslek sorunlarının giderilerek hem ekonomik, hem de sosyal imkanlara sahip savunma mensuplarının olması ile mümkündür. Bunun mümkün olması ise başta baro başkanını yapacağı çalışmalarla sağlanacaktır.

            Avukatlık mesleğinin hak etmiş olduğu şartlarda icra edildiği günlerin temennisi ile seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

            Yozgat Barosu’nun yeni başkanı Avukat Hacı İbiş de avukatlığın yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı temsil ettiğini belirterek; “Yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eden avukat ve avukatlık mesleği; hukuki sorunların ve anlaşmazlıkların adalete ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesi, hukuk kurallarının tam olarak uygulanması, kişi hak ve özgürlüklerinin korunması ve hukuk devletinin işlerliğinin sağlanması bakımından hayati bir önem ve değere sahiptir” dedi.

            Yozgat Barosu’nun kayıtlı avukat üye sayısı 151 olmasına rağmen meslektaşlarının bir çoğunun bir birini dahi tanıyamadığı gerçeğine dikkat çeken İbiş, şunları kaydetti: “İlçelerde görev yapan avukatlarımızla merkezde görev yapan avukatlarımız arasında sosyal dayanışma ve kaynaşma sağlanarak meslektaşlar arasındaki kopukluk giderilmelidir.

            Bunun temini için Yozgat Barosu tarafından, avukatlarına ve ailelerine yönelik sosyal dayanışma ve kaynaşmayı sağlayıcı çeşitli etkinlikler düzenlenmelidir. Tüm sorunların giderilmesi için baro başkanlığının etkin bir rol üstlenmesi gerekmektedir.”

Editör: TE Bilişim