Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Niğde Barosu avukatlarının oluşturduğu Hukuka Çağrı Platformu, terörü kınadı.

            Kayseri Hilton Otel'de düzenlenen basın toplantısında platform adına hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Yozgat Barosu avukatlarından Ergün Çiftçi, terörün, hiçbir çözümün parçası ve yardımcısı olamayacağını vurgulayarak, sivil toplum kuruluşları ve aydınlara, huzur ve barış için ortak akılda buluşma hareketi başlatmaları çağrısında bulundu.

            Silvan'daki saldırıyla ilgili farklı değerlendirmeler yapıldığını anımsatan Çiftçi, ''TSK'nın saygınlığının devamı için hataların, kusurların örtülmediği, kötü niyetli olabilecek insanların görmezden gelinmediği bizzat kurumca ortaya konulmalı, 13 evladımızı kaybettiğimiz bu olayda kusuru ve ihmali olanlar varsa gerekli tahkikat yapılarak, kamu vicdanı rahatlatılmalıdır'' dedi.

            TBMM'den, toplumun her kesiminin görüşlerini alarak en kısa sürede yeni ve sivil bir anayasa yapmasını isteyen Çiftçi, şöyle konuştu:

            ''Meclis çalışmalarından kaçmak, sorunların çözülmesi korkusundan kaynaklanabilecek bir davranıştır.

            Kendileri için özgürlük, demokrasi isteyenler, önce silahlı terör ile aralarına mesafe koymalı, silahlı eylemi ve yasa dışı her türlü eylemi kınamalı ve lanetlemelidir. Ancak bu şekilde demokratik çözüm isteklerinde samimi olduklarını görebiliriz. Aksi halde terör örgütünün sözcülüğünden ve uzantısından öte bir konumda olamamaktadırlar.

            Bu ülkede mutlu ve huzur içerisinde birlikte yaşamanın yegane yolunun demokratik hukuk devletinin güçlenmesi, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, temel hak ve özgürlükleri, hukuk devletini, demokrasiyi güçlendiren bir anayasanın acilen ortaya konulması olduğunu vurgulamak istiyoruz.''                       

Editör: TE Bilişim