Belediye Başkanı Başer AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyük Cami çevre düzenlemesi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, ramazan ayı boyuncada da çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.
     Başer, proje tamamlandığın da Çapanoğlu Camisinin etrafının tüm Yozgat'lıların ve dışarıdan gelen insanların rahat bir mekanda hem ibadet etmesini sağlayacağını, hem de çevresiyle birlikte orada insanların istirahat edeceğini, gün geçireceğini dile getirdi.
     Başer, ''Diğer eğlencelik ve hediye dükkanlarıyla caminin çevresi çok güzel bir mekan olacak. Burada düşündüğümüz hat sanatı, ebru sanatı gibi eserlerde yer alacak. Değişik günlerde kurslar düzenlenecek'' diye konuştu.
     Tarihi cami çevresinde bulunan dükkan sahiplerine de tekrar iş yerlerinin verileceğine de değinen Belediye Başkanı Yusuf Başer, ''Oradaki dükkan sahipleri dükkanlarını yine ihale suretiyle almış olacaklar, kendilerine oraları vereceğiz. Ama eskisi gibi rastgele, kara düzen değil dükkanlarını daha planlı, daha programlı caminin ve projenin amacına, mantığına uygun şekilde gelecek insanların hem görselliğine de hitap edecek şekilde, bulgurlar paketler halinde çok dizayn edilmiş albenisi olan ambalajlarda olmak suretiyle yine satışlarına orada devam edeceklerdir'' diye konuştu.
     Orada bulunan esnafın üzülmemesini isteyen Başer, onlara yetecek kadar dükkanlarının bulunduğunu kaydederek, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
     ''İhaleye girerek oradaki dükkanlardan alırlar ve bu faaliyetlerini devam ettirirler. Ayrıca tarihi Çapanoğlu Büyük Cami park düzenlemesi Yozgat'ın çok farklı bir projesiyle Yozgat merkezimizdeki caminin amacına ve mimarisine uygun şekilde yapılmakta. Anıtlar kurulundan geçen şekliyle devam ediyor. Havuzuyla, kafesiyle, insanların oturma guruplarıyla, dinlenme yerleriyle farklı bir proje olacak. Umarım tamamlandığında da tüm Yozgat halkının beğenisini kazanacaktır. Çalışmaların ihale şartnamesi gereği aralık ayı sonunda teslim edilmesi gerekiyor, ama biz kışa yağmura kalmadan en kısa zamanda tamamlamayı düşünüyoruz.''

Editör: TE Bilişim