Hakkari'de askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen mayın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Erhan Ar , Yerköy ilçesindeki baba ocağında endişeli bekleyiş devam ediyor. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Şehit Uzman Çavuş Erhar Ar’ın cesedinin bulunduğunu açıklaması Yerköy’deki ailesini umutlandırırken, daha sonra yine bakan Şahin’den gelen yanlışlık oldu şeklindeki açıklama beklentileri bir kez daha umutsuzluğa dönüştürdü.

            İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in dün kayıp Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar’a ait parçaların bulunduğu daha sonra da ona ait olmadığı açıklaması Ar ailesini ikinci kez üzüntüye boğdu.

            Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar’ın eşi Ayşegül Ar, şehit eşine ve kendilerine hiç kimsenin sahip çıkmadığını belirterek, bir haftadır kendilerini ne bir vali, ne bir kaymakam, ne de bir milletvekilinin ziyaret ettiğini söyledi.

YAVRULARIM İÇİN

MEZAR İSTİYORUM

            Şehidin acılı eşi Ayşegül Ar, çocuklarına gösterecek, dua edebilecekleri eşine ait bir mezar istediğini belirterek göz yaşı döküyor.

Çocuklarının her şeyin bilincinde olduğunu belirten Ar; “Çocuklarım evlere sığmıyor, gelmiyor sokakta, evlere giremiyor ama her şeyin bilincinde anne babam şehit oldu diyor, olsun diyor özleyince resmini duvara asarım diyor, orda öperim ben babamı diyor, her şeyin bilincinde her şeyin farkında benim oğlum,oda babasının şehit olduğunu biliyor, olsun o bizim için şehit oldu diyor

            Koskoca bir bakan çıkıp İçişleri bakanı Erhan Ar’a ait parçalar bulundu dedi, şimdide bulunmadı diyor. Bir bulundu, bir bulunmadı eşimin şehitliğini de araya verdiler” dedi.

İMAN DOLU KALBİ

MANGAL GİBİ YÜREĞİ VARDI

“Benim eşimin iman dolu kalbi mangal gibi yüreği vardı, bu devlet için, bu millet için Türkiye için, Türkiye toprakları için kendini şehit etti” diyen Ayşegül Ar, şöyle konuştu: “İki tane yetim yavru bıraktı, ben  hiçbir şey istemiyorum, ben cumhurbaşkanı ve başbakanımdan eşimin bulunmasını istiyorum. Bundan sonra yapayalnız kaldım iki çocuğumla kaldım başka hiç kimsem yok. Anlım açık gururluyum şerefliyim şehit karısıyım. Sadece içimi dökebileceğim, canım sıkılınca gitip dertleşebileceğim bir mezar taşı, bir parçasını bulsunlar mezar taşı olusun. Gururla çocuklarımı götürüp bu sizin şehit babanız diyebileceğim bir mezar istiyorum. Başka bir şey istemiyor. Bugün araştırıldıkça şehitlere ait parçalar çıkıyor. Neden sonuna kadar araştırılmadı, neden parçalar kurda kuşa yem ediyorlar en sonuna kadar aramıyorlar.

            Kaybolma ihtimali yok, ondan şüphelenmiyorum, kayıp değil  araçtan çıkma ihtimali yok ama parçalarını istiyorum, tüm bedenini de istemiyorum, saçını, tırnağını, ayağını parmağını ne olursa ne getirirlerse razıyım.”

BİR HAFTADIR KAPIMI ÇALAN OLMADI

            Her geçen gün katlanarak büyüyen acısının ilgisizlikle kırgınlığa, üzüntüye, sahipsizliğe dönüştüğünü söyleyen şehit eşi, bir haftadır kapısını çalan herhangi bir yetkilinin olmamasına sitem etti.

            “Kimse gelmiyor, kimse ilgilenmiyor, kimse kapımı çalıp da aranıyor, çalışmalar devam ediyor demiyor, beni kimse ilgilenmiyor. Ben eşimin arkadaşlarını arıyorum diye ben bilgi almaya çalışıyorum. Bani kimse bilgilendirmiyor, benim kolum kanadım kırıldı yıkıldım bekliyorum” diyen Ar; “Ne askeri nede devlet yetkili benimle görüşmüyor, kimsesizim, kapımı çalan yok, böyle şehide sahip çıkma mı var. Benim kocam bunu mu hak ediyorum, benim kocam bu vatan için gitti. Hakkarinin dağlarında Zap’ta benim kocam bu devlet için gitti. Ben bunu mu hak ediyorum, iki çocuğum başını okşayan yok.

Ben devletimden maddi bir şey beklemiyorum, sadece manevi olarak benimle konuşsun, beni rahatlatsın devlet büyükleri bugün benim yanımda olmayıp da ne zaman olacak, bir emniyet müdürü, bir kaymakam, bir belediye başkanı, bir vali, bir milletvekili, bir başbakan, hiçbirisi gelip de şehit karısı, şehit çocuğu diye başsağlığı dilemedi. Hiç kimse ilgilenmedi kapımı çalmadı, devlet erkanından en küçüğünden en büyüğüne kimse gelmedi, bir haftadır kapımı açan yok. Başbakan Yardımcısı ilk gün kayınbabamın yanına gelip başsağlığı dilemiş, benim yanıma gelmedi. Dün Yozgat’taydı, gurur duyuyorduk, televizyonda görünce hemşehrimiz diye gurur duyuyorduk. Başbakan Yardımcısı başbakan sayılır diyorduk onur gurur duyuyorduk. Kapımı çalmadı” diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim