Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliğinin daveti ile Yozgat’ta bir araya gelen aşık, ozan ve şairler Hayri İnal Konağında çiğ köfte programında buluştular. Yozgat Şairler Yazarlar Birliği, Sorgun Ozanlar Derneği ve Yerköy Halk Âşıkları Derneği üyelerinin katıldığı çiğ köfte programında birlik beraberlik mesajları verildi. Aşılık- Ozanlık geleneğine sahip çıkılması üzerinde duruldu.
    Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliğinin davetine icabet eden aşık- ozan ve şairler Hayri İnal Konağında toplanarak izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattılar. Aşıkların çiğ köfte programına seçkin bir izleyici grubu davet edildi. Programa Yozgat merkezde faaliyet gösteren dernek ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.
    Gecenin açış konuşmasını Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın yaptı. Sargın konuşmasında şunları ifade etti: “Yozgat Şairler Yazarlar Birliğini 2006 yılında bir grup fedakâr arkadaşımızla kurduk. O günden bugüne ciddi seviyeli programlarla ilimizin tanıtımını yapmaya çalıştık. 81 ilden ses getiren çalışmlarımız oldu. Biz de Yozgat’ı temsilen bir çok kültür sanat etkinliğine katıldık. Derneği kurarken iki amacımız vardı biri ilin tanıtımını yapmak, diğeri de halk kültürünü yaşatmaktı. Bu amaç uğruna sıkıntılara göğüs gerdik. Yöneticilerin desteğini istedik. Yozgat tan bize ve çalışmalarımıza destek veren bir çok dostumuz oldu, huzurlarınızda onlara teşekkür ediyorum.
    Bu yılki çalışmalarımız birlik ve beraberliğe yönelik çalışmalardır. Aramıza usta- çırak ilişkisi ile yetişmiş güçlü bir aşık arkadaşımız- Aşık Derdiyar katılmıştır; Ondan alacağımız çok şey var diye düşünüyorum. Aşığımıza Yozgat’a hoş geldin, şeref verdin diyor, kendisinin çırağı olmaya aday olduğumu ifade ediyorum.
    Yozgatlı Şairler Yazarlar olarak Sürmeli Festivaline doğru emin adımlarla ilerliyor, birlik ve beraberliğimizin bozulmamasını güçlenmesini  temenni ediyoruz. Sürmeli Festivalinde çağıracağımız konuklarla Yozgat’ın tanıtımına yeni bir katkımız olacak, 10 ila 15  il gazete temsilcilerini davet ederek Yozgat ta ağırlayacağız. Festivali yazmalarını, ilimizi tanıtmalarını isteyeceğiz. Ayrıca çalışmalarımızı içeren bir kitap hazırlığımız var. İnşallah bu eseri de en kısa zamanda Yozgat’a kazandırmış olacağız. Bu duygularla hepinize saygılarımı sunar hürmetle selamlarım.”.
    Ahmet Sargın ‘ın açış konuşmasının ardından çiğ Köfte ikramlı Aşıkların programı başladı. Deyişler, atışmalar, Bozlak örnekleriyle Hayri İnal Konağı çınlayıp dile geldi ve Yozgatlı Aşıkların atışmalarıyla yankı buldu. Aşık Derdiyar’ın Yerköylü Halk sanatçısı Yüksel Nihal’in Aşık Kadir Çapanoğlunun, Er Ozan, Kaplan İnan ve Aşık İdris Gümüş’ün güzel eserleriyle geceye damgasını vuran aşıklar izleyicilere de unutulmaz bir gece yaşattılar.
    Programa Yozgat’tan Ahmet Sargın, Nuh Şahin, Osman Yüksel, Salim Gülbahçe, Muharrem Aslan, Yaşar Yiğitsoy, Ruhi Bakır, Mehmet Karaasalan, Yaşar Uygun, Kaplan İnan; Sorgun Ozanlar Derneğinden Aşık Derdiyar, Aşık İdris Gümüş, Er Ozan, Aşık İsmail Özbek, Murat Erciyas, Erdogan Bektaş, Garip Demir; Yerköy Halk Aşıkları Derneğinden Aşık  Kadir Çapanoglu, Yaşar Demir, Yüksel Nihal  katıldı Katılımcı konuklara çiğ köfte ve tatlı ihramında bulunuldu.
Editör: TE Bilişim