İl Müftülükleri bünyesinde kurulan ancak vatandaşın henüz tam manasıyla bilgi sahibi olamadığı Aile İrşat ve Rehberlik Büroları, Türk aile yapısının korunması ve güçlendirilmesine yardımcı olmanın yanı sıra pek çok önemli konuda hizmet veriyor.
    Yozgat’taki büroda hizmet veren vaizelere ulaşmak isteyenler için gerektiğinde sekreterlik aracılığı cep telefonu bağlantısı kuruluyor.
    İl Müftülüğü bünyesinde görevli vaizeler tarafından kadınlara yönelik hizmet veren Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu ülke genelinde yaygın olarak kullanılıyor. Özellikle kadınlara kılavuzluk eden vaizelere ulaşmak isteyenler için gerektiğinde cep telefonu bağlantısı yapıldığı bildirildi.
    İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Aile İrşat ve Rehberlik Büroları’nın Türk aile yapısının korunması ve güçlendirilmesine yardımcı olmak, aile problemleri konusunda talep edenlere dini aydınlatma ve danışmanlık yapmak,  kadınlara mahsus dini ve sosyal faaliyetler organize etmek, gençlere yönelik dini irşat ve aydınlatma faaliyetleri yapmak, çocukların pedagojik durumlarına uygun dini programlar yapmak gibi amaçlar çerçevesinde kurulduğunu söyledi.
    Bütün vatandaşları yakından ilgilendiren aile içi sorunlar, kadının maruz kaldığı ayrımcılık ve şiddet, insan hakları ihlalleri, töre cinayetleri, çevre duyarlılığı, kötü ve zararlı alışkanlıklarla mücadele gibi sosyal konularda ihtiyaç duyanlara dini açıdan rehberlik eden büronun Yozgat’ta faaliyette olduğunu söyleyen Korkmaz, vaizelerin kursta olduğu zamanlarda gerektiğinde cep telefonu ile bağlantı imkanı da tanıdıklarını söyledi.
    Korkmaz; “Sekterliklerden vaizelerin cebine bağlanma dönemi başladı. Vaizeler yeni açılan kuran kursunda kurs verdikleri için yerlerinde durmuyorlar. Bu tür konularda ise bilgi alınması isteniyorsa belirli yerleri var oralarda bulabilirsiniz şayet telefonla ulaşıp sormak istiyorsa vatandaşlar vaizelerin cep telefonlarından irtibata geçebilirler” dedi.

Editör: TE Bilişim