Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayarak, Yozgatlı hemşerilerinin ve tüm İslam Alemi'nin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Hac Suresi 34'üncü ayetin manasını hatırlatarak açıklamasına başlayan Özkan; "-Ve Biz, bütün ümmetler için (kurban konusunda aynı) usulleri tayin ettik ki onlara, (Allah’ın) rızık olarak verdiği (kurbanlık) hayvanlar üzerine Allah’ın İsmi’ni zikretsinler (Allah’ın İsmi ile kurbanları kessinler). O halde, sizin İlâhınız Tek Bir İlâh’tır. Öyleyse O’na teslim olun! Ve muhbitleri müjdele.- buyuruyor Yüce Allah. Kurban ibadeti evrensel bir ibarettir. Bu ibadetin temel esprisi kulun Allah'a yaklaşmasıdır. Kul Allah'a yaklaşınca insanlara da yaklaşmak zorundadır. Birlik, beraberlik işte bu açıdan önemlidir. Kulun Allah'a yaklaşması aradaki mesafelerin kaldırılmasıdır. Allah'a yaklaşmaktaki murat kulun kendine yaklaşmasıdır" dedi.

"Gelin kardeş olalım, bir olalım, iri olalım, diri olalım" çağrısında bulunan Özkan; "Ülkemiz üzerinde hesapları olanların hesapları 15 Temmuz gecesi Allah'ın izni, millet feraseti ile def edildi. Milletimize bu iradeyi  veren sarsılmaz inancın temelini de birlik ve beraberlik oluşturmaktadır. İnşallah bu bayram birlik ve beraberliklerin en üst seviyeye çıktığı, göz yaşı ve acılardan uzak bir bayram yaşarız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Allah Yozgatlı hemşerilerimize, ülkemize ve İslam Alemi'ne hayırlı ve huzurlu bayramlar nasip etsin. Bayramınız mübarek olsun" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim