Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı ‘Aile içi şiddete’ maruz kalanlara sahip çıkıyor, destek veriyor. Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan öncülüğünde başlatılan yeni uygulama ile mağdurlara her türlü psikolojik ve maddi destek sağlanırken, aile içi şiddetin önüne geçecek toplumsal araştırmalarda konunun uzmanları tarafından yapılıyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir uygulama çerçevesinde yardıma ihtiyacı olan aile içi şiddet mağdurlarına destek oluyor. Aile içi şiddete maruz kalmış bir kadın ile çocuklarına kurul destek vererek sahip çıktı.

            Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ın öncülüğünde başlatılan uygulama kapsamında haklarında aile içi şiddete ilişkin soruşturma açılan şüphelilere Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünden sosyal araştırma raporu tanzim ediliyor. Şube Müdürlüğü tarafından görevlendirilen uzman personelce aile içi şiddet şüphelileri, mağdurlar ile görüşülüp, çevre araştırması yapılıyor. Bununla beraber yapılan çalışma neticesinde sosyal araştırma raporları tanzim ediliyor. Yardıma ihtiyacı olanların Koruma Kurulu’na müracaatları alınıyor.

            Geçtiğimiz hafta içerisinde toplanan kurul aile içi şiddete maruz kalan bir kadın ile çocuklarının durumunu görüştü.

            Koruma Kuruluna Ocak 2011 ayı içerisinde başvurusu alınan ve takip eden Şubat ayı toplantısında durumu değerlendirilen aile içi şiddet mağduru B.E hakkında Yozgat Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü, Yozgat İl Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürlüğü ile İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa bir çalışma yapıldığı, mağdur kadın ve çocuklarına psiko-sosyal destek, maddi yardım ve iş yardımı sağlandığı bildirildi. Ayrıca İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce görevlendirilen bir uzmandan psiko-sosyal destek alan aile içi şiddet mağduru B.E.’ye tekstil fabrikasında iş bulununken çocuklarından bir tanesine bakım yardım desteği bağlandı. Koruma Kuruluna başvurusu alınan diğer aile içi şiddet mağdurları S.A. ve R.Ş’nin durumları Mayıs ayı Koruma Kurulu toplantısında görüşüldü. Toplantıda alınan kararlar uyarınca ilgililerin ihtiyaç duydukları hukuki, maddi ve iş yardımı ile psiko-sosyal desteğe ilişkin çalışmalara Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü, Yozgat Barosu, İl Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürlüğü ile İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde devam edildiği bildirildi.

            Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanı, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Mayıs ayı Koruma Kurulu toplantısında aile içi şiddetin toplumun kanayan bir yarası olduğunu, özellikle çocukların bu süreçten çok olumsuz etkilendiğini ve bu nedenle aile içi şiddet mağdurlarına yardım konusuna büyük önem verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini ifade ederek katkılarından dolayı ilgili kurumlara teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim