Yozgat'ta Afrika'ya yardım kampanyası çerçevesinde Yozgatlı hayırseverlerin yapmış olduğu yardım miktarının 117 bin 216 liraya ulaştığı bildirildi.

     Yozgat İl Müftüsü Nuh Korkmaz yaptığı açıklamada, Somali'de yaşanan insanlık dramı üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve Diyanet Vakfı'nın başlatmış olduğu yardım kampanyası çerçevesinde Yozgat'tan 117 bin 216 lira yardım toplandığını belirterek, bu insanlık dramına seyirci kalmayıp yardımda bulunan bütün Yozgatlılara teşekkür etti.

     Nefislerin oruç ibadetiyle terbiye edildiği bir ay da bulunulduğunu hatırlatan Korkmaz, ''Bu bağlamda içinde bulunduğumuz mevsim Afrika'daki kardeşlerimize yardım noktasında açların doyurulması, susuzlara su ulaştırılması, kimsesizlerin kimi olunması gerekten önemli bir fırsat olmuştur. Diğer bir ifadeyle Afrika'daki insanlık dramına refah için yaşayan bizlere insanlığımızı tekrar hatırlama ve gözden geçirme fırsatı sunmuştur'' dedi.

     Sorgun Ziraat Bankası Müdürü Selahattin Ersoy da, kampanyanın başladığı 10 günlük süre içerisinde Sorgun Kaymakamlığı adına açtırılan hesaba bugüne kadar 133 bin 74 lira yatırıldığını kaydetti.

     Sorgunlu hayırseverlerin yardım konularında oldukça duyarlı davrandıklarını dile getiren Ersoy, ''Bugüne kadar buna benzer açılan kampanyalarda umduğumuzun üzerinde bir para toplanmıştır. Konunun ciddiyetini anlayan hayırsever Sorgunluların bu yardımlarının devam edeceğini ve bu rakamın daha da artacağını umuyorum'' dedi.

     Sorgun İlçe Müftüsü Fikret Ekinci de ''Bugün Afrika ülkelerindeki açlık had safhalara ulaşmıştır. Televizyonlardan izlediğimiz görüntüler olayın ciddiyetini fazlasıyla ortaya koymaktadır. Üstüne üstlük birde kolera salgınının baş gösterdiği haberleri bizleri daha da fazla üzmüştür. Bunu duyan ve bilen hemşehrilerimiz ellerinden gelen yardımı yapmaktadırlar ve yapmaya da devam edeceklerdir'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim