İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yozgat Şubesi tarafından susuzlukla mücadele eden Afrika ülkelerinden Çat’ta açılacak su kuyularına destek olmak amacıyla kermes düzenlendi.

            Cumhuriyet Meydanı’nda dün açılan kermes Pazar gününe kadar devam edecek. ‘Su gibi aziz ol’ kampanyası ile yürütülen kermese ilgi bir hayli yoğun oldu.

            Üç gün boyunca açık olacak kermesin ‘Su için onlarca kilometre yol giden insanlara bir yudum su içirme’ gayesi ile açıldığını belirten İHH Yozgat Gönüllüsü Salih Erbek; “Kermes üç gün boyunca açık olacak. Pazar günü sona erecek kermesimizin amacı Afrika Çat ülkesinde Yozgat su kuyusu açmak” dedi.

            İHH’nın bu güne kadar dünyanın değişik yerlerinde bine yakın su kuyusu açtığını söyleyen Erbek; “Bu zamana kadar dünyanın değişik yerlerinde bine yakın su kuyusu açmış. Bangledeş’te su çok, yağmur yağıyor ama temiz su yok. Bunun için yerin metrelerce altına inip temiz suya inmeleri lazım. Diğer Çat gibi ülkelerin suya ihtiyacı var.

            Kermesimizde giyim, ayakkabı, gıda üzerine ürünler satılıyor. Onun dışında İHH’nın faaliyetleri hakkında tanıtıcı bilgiler veriliyor. Kermese olan ilgi olumuz havaya rağmen gayet güzel.”

Editör: TE Bilişim