İçişleri Bakanlığı, bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince 419 Mülki İdare Amirinin görev yerlerinin değiştirildiğini bildirdi. Yozgat Vali Yardımcıları Atilla Selami Aban, Hüseyin Konak ve vali yardımcısı kadrosunda yer alan Ömer Lütfi Yaran değişik illerde vali yardımcılığı ve kaymakamlık görevlerine atandılar.
3 VALİ YARDIMCISI GİDİYOR…
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından dün onaylanan müşterek kararname neticesinde Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban  1.Derece Kadrolu Yalova Vali Yardımcılığına, Hüseyin Konak, 1.Derece Kadrolu Terme Kaymakamlığına, Yozgat vali yardımcılığı kadrosunda yer alan Ömer Lütfi Yaran ise 1.Derece Kadrolu Marmara Kaymakamlığına atandı.
KARI-KOCA  VALİ YARDIMCILARI 
    Yozgat Vali Yardımcılığı görevlerine 3 atama gerçekleşti. Erzurum Vali Yardımcılığı görevini yürüten ve aynı zamanda eş olan Erzurum Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş ve eşi Nazife Yüceldi Aktaş ile Şanlıurfa Vali Yardımcısı Salih Gelgeç 3. Derece Kadrolu Yozgat Vali Yardımcılığı görevine atandı.
NURULLAH AKTAŞ'IN ÖZ GEÇMİŞİ
    1977 yılında Bprnova'da doğan Nurullah AKTAŞ, Afyon Karahisar'lı olup, Isparta Anadolu Lisesi'ni 1995'te bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 1999'da bitirdikten sonra avukatlık stajına ve İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nde Yüksek Lisans eğitimine başladı. Mülki İdare mesleğine 2000 yılında KOnya Kaymakam Adayı olarak başladı. Rize Derepazarı Kaymakam Vekilliğinden sonra Nottingham Üniversitesi'nde 6 aylık dil kursuna katıldı. Yurtdışı dönüşü Kırşehir Akpınar Kaymakam Vekilliği görevinde bulunduktan sonra Milli Güvenlik Genel Sekreterliği'nde 1,5 ay Kamu Diplomasisi kursuna katıldı. Kaymakamlık kursu akabinde sırasıyla Burdur-Karamanlı, Ardahan-Damal ve Isparta Atabey Kaymakamlıklarında görev yaptı. 2006-2007 eğitim öğretim yılında Portsmouth Üniversitesi'nde "European Studies" (Avrupa Birliği) alanında Yüksek Lisans yaptı. İngiltere'de ki master programı sonrası Erzurum Vali Yardımcılığı görevine atanan Nurullah Aktaş, İngilizce ve temel seviyede Fransızca bilmektedir.
    Vali Yardımcıları Nurullah Aktaş ve eşi Nazife Yüceldi Aktaş, makam odalarının girişi astıkları yazıyla, personelin kendilerini gördüklerinde ayağa kalkmamalarını istedi.Erzurum Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş ve eşi Vali Yardımcısı Nazife Yüceldi Aktaş, makamlarına astıkları bir yazıyla, personeli, ayağa kalkmamaları için uyardı. Vali Yardımcısı Aktaş, "Günde en az 10-15 kez odaya girip, çıkıyoruz. Personel her defasında da ayağa kalkıyordu. Üzülüyordum, kendimi bir tuhaf hissediyordum. Bunun için böyle bir karar aldım" dedi.
    Erzurum'a 2007 yılının Eylül ayında atanan karı-koca Vali Yardımcıları Nurullah Aktaş ve Nazife Yüceldi Aktaş, makam sekretaryası için ilginç bir talimat yazısı yazdı.
    Makam odalarının hemen girişindeki duvara astıkları yazıda, personeli kendilerini görünce ayağa kalkmamaları konusunda uyaran Aktaş çifti, tüm dikkatleri üzerlerinde topladılar.
SALİH GELGEÇ'İN ÖZ GEÇMİŞİ
    22.08.1977 tarihinde Kdz. Ereğli'de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini İstanbul Edirnekapı İlkokulu ve Muallim Naci Ortaokulunda tamamladı. 1995 yılında Sultanahmet Anadolu Meslek Lisesi Tesviyecilik bölümünden birincilikle mezun oldu; aynı yıl girdiği Mekteb-i Mülkiye'nin Kamu Yönetimi Bölümünü 1999 yılında bitirdi. 2000 yılında açılan Kaymakam Adaylığı sınavını birincilikle kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisab etti.
    Tekirdağ Kaymakam Adayı olarak adaylık sürecinin Vilayet Stajı, Kaymakam Refikliği, Milli Güvenlik Akademisi (Kamu Diplomasisi Kursu), ODTÜ Yabancı Diller Okulu, Düzce ili Yığılca İlçesi Kaymakam Vekilliği ve muhtelif seminerler gibi safahatını ikmalini müteakip İçişleri Bakanlığı tarafından 1 yıl süreyle İngiltere'ye gönderildi. The Universitiy of Nottingham' da tamamladığı Sosyal Politika ve Yönetim dalındaki yüksek Lisans çalışmasının akabinde yurda döndü. Bakanlıkça düzenlenen 88.dönem Kaymakamlık Kursunu birincilikle bitirerek 2004 yılında asaleten ilk görev yeri olan Kastamonu ili Çatalzeytin İlçesi Kaymakamlığına atandı.
    17 Ekim 2005 tarihinde atandığı Tunceli Mazgirt İlçesi Kaymakamlığı görevini müteakip 28.09.2007 tarih ve 2007/9316 sayılı Müşterek Kararname ile İlimiz Vali Yardımcılığına atanan Salih Gelgeç iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve bir çocuk babasıdır.
Editör: TE Bilişim