Her yıl 4-8 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası Tüm Türkiye’de olduğu gibi Yozgat’ta da kutlandı.
Zabıta Haftası kapsamında Zabıta Müdürü Musa Baran ve zabıta ekibi ilk olarak Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu gerçekleştirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün’de Cumhuriyet Alanı’ndaki törende zabıta birimini yalnız bırakmadı.
Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Musa Baran zabıta teşkilatının iki asra yaklaşan ömrüyle insan sağlığı ve huzurunun korunması için büyük bir görev üstlenerek, toplum olmanın gereği olarak beklenen huzur ve düzeni yerine getirmeye çalışan bir kurum olduğunu ifade ederek “ Halkın sağlık ve huzuru ile değişen, gelişen belde halkının istek ve beklentilerini zamanında karşılamak, halkın yasalar çerçevesinde yaşam kalitesinin yükselmesine öncülük etmek zabıtanın başlıca görevleridir” dedi.

Zabıtalığı ilke, özveri ve dürüstlüğün simgesi olarak tanımlayan Baran, tüm zabıta personelinin haftasını kutladı. Cumhuriyet Alanı’nda ki törenin ardından Zabıta Müdürü Musa Baran ve zabıta ekipleri şehitliği ve Belediye Başkanı Kazım Arslan’ı ziyaret etti.

VALİ YAZICI’YA NEZAKET ZİYARETİ


Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Zabıta Teşkilatının 188. kuruluş yıl dönümünü etkinlikleri çerçevesinde Vali Abdulkadir Yazıcı'yı makamında ziyaret etti. 
Ziyarette, Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran, günün anısına Vali Abdulkadir Yazıcı’ya çiçek takdim etti.
Vali Yazıcı,  şehirlerde zabıtalara önemli görevler düştüğünü belirterek, “Belediye olan yerlerde, il ve ilçe merkezlerinde dirlik ve düzeni sağlama noktasında temizliğin kontrolü, aksaklığın önlenmesi, belediyenin bazı faaliyetlerinde zabıtalara önemli görevler düşüyor. Zabıta belediyenin dışa yansıyan görüntüsüdür. Zabıta ekipleri bir noktada önleyici kolluk görevi yapıyor. Bu nedenle arkadaşlarımızı işleri kolay gibi görünse de zor bir meslektir. Ben bütün arkadaşlarımızın zabıta haftasını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim