Kayseri’de kaybolan 3 çocuğun cansız bedenlerini aramak için sabah saatlerinden bu tarafa kazı çalışması yapan emniyet ekipleri, çocuklara ait elbise ve kemik parçalarına ulaştı. Ekip yaptığı çalışmada aynı mahallede oturduğu ileri sürülen 35 yaşındaki bir kişiyi gözaltına aldı. Şahsın çocukları kaçırdıktan sonra öldürdüğü ve Yozgat Çayıralan ilçesinde de gömdüğünü itiraf ettiği ortaya çıktı.

            Uzun süredir kayıp 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ile 6 yaşındaki kardeşi Dilruba ve komşularının çocuğu 10 yaşındaki Türkan Ay'ı bulmak için çalışma yürüten Emniyet Genel Müdürlüğü, çocukların cesetlerine ulaştı. Bir süredir takibe alınan Uğur Veli Gürışık isimli şahsın itirafı üzerine Yozgat’ın Çayıralan İlçesi Yukarı Yahyasaray İlçesi’nde başlatılan arama çalışmaları neticelendi.

            Yahyasaray Barajı kıyısındaki alanda yapılan kazı çalışmalarında, çocuklara ait olduğu düşünülen kemik ve elbise parçaları bulundu.

            Olay yeri inceleme ekipleri tarafından alınan kemik ve elbise parçaları, Çayıralan Devlet Hastanesine götürüldü.

            Çocukları hunharca öldürdüğünü itiraf eden Gülışık'ın, bayram günü evine şeker toplamak üzere gelen Ahmet Tuna Tekin (7), kardeşi Dilruba Tekin (6) ve komşu kızları Türkan Ay'ı (8) ''şeker verme bahanesiyle'' evinde ''ağızlarını bantlayıp ellerini bağlayarak'' alıkoyduğu kaydedildi. Türkan Ay'ı farklı bir odaya alan Gülışık'ın küçük kıza tecavüz ettiği, daha sonra da bıçaklayarak öldürdüğü, ardından da diğer odadaki 2 çocuğu boğarak öldürdüğü ifade edildi. Öldürdüğü üç çocuğun cesedini memleketi Yozgat Çayıralan İlçesi’ne götüren 1978 doğumlu Uğur Veli Gülışık'ın çocukları bu ilçeye gömdüğü belirlendi. Çocukların kaybolmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan 8 kişilik özel ekip ve Kayseri Emniyeti sayesinde aydınlatılan olay sonrasında yakalanan Gülışık, çocukları gömdüğü yeri tatbikatta gösterdi. Bunun üzerine Çayıralan'da kazı çalışmaları yapıldı. Yapılan kazı çalışmalarında; Ahmet Tuna Tekin, kardeşi Dilruba Tekin ve komşu kızları Türkan Ay'a ait olduğu düşünülen kemik ve elbise parçalarına rastlandı. Çocuklara ait kemik ve elbiseler Ankara'daki Keçiören Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, aileden de çocuklarının kimliğinin tespiti için DNA örneği alındığı bildirildi.

DAHA ÖNCE DE

TECAVÜZE

İSMİ KARIŞMIŞ

            Çayıralan İlçesi Yukarı Yahyasaray Köyü Nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen cinayet zanlısı Uğur Veli Gürışık’ın, daha önce tecavüz suçlamasına adı karıştığı ortaya çıktı. Nakliyecilik yaparak geçimini sağlayan Gürışık’ın maddi durumunun iyi olduğunu bildirilirken, olayın duyulması üzerine zanlıyı tanıyanlar adeta şok geçirdi. Kendi halinde bir insan olduğu fakat zaman zaman farklı tavırları ile de dikkat çektiğini söyleyen arkadaşları; “Artık kime güveneceğimizi şaştık kaldık” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim