Bektaş, burada yaptığı açıklamada Yozgat ile birlikte iki il ve bir ilçeden şeker fabrikası için pancar alacaklarını söyledi.
2013 pancar alım sezonunun hayırlı olması için temenni de bulunan Borsa Başkanı Ali Bektaş, çalışmalar hakkında Şeker Fabrikası Müdürü Öner Öztürk'ten bilgi aldı.
Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Çorum'da tarım ve hayvancılığın daha ileriye götürülmesi noktasında toplumun tüm katmanlarıyla işbirliğine hazır olduklarını söyledi.
1988 yılında kurulan ve sadece borsa kotasyonuna dahil ürünlerin tescilini yaparak faaliyet gösteren Ticaret Borsası'nın 2000 yılından itibaren satış salonunu da açarak Çorum halkına hizmet vermeye başladığını dile getiren Bektaş, borsanın gerek kendi sorunları gerekse bölgesel ve ülkesel sorunların çözümüne aktif olarak katılarak görüş bildirdiğini kaydetti. Bektaş, gelişmeleri yakinen takip ederek sahasında etkin hizmet verme anlayışını sürekli kılmayı amaç edindiklerinin altını çizdi.
Borsanın ayrıca serbest piyasa kurallarının yerleştirilmesinde ve kayıt dışı ekonominin önlenmesinde ve bin bir zahmet ve emekle üretim yapan çiftçilerin mallarını en yüksek bedelle satışa sunduğunun altını çizen Bektaş, "Borsamız tüm bu hizmeti daha kaliteli sunmak, bölgedeki önemli bir eksikliği gidermek ve bu yöndeki talep ve ihtiyaçları karşılamak, bölgedeki ürünlerin kalitesinin Dünya standartlarında olmasını sağlamak, kaliteli üretim için üreticiyi teşvik etmek, tüketiciyi ürün kalitesine karşı güvenli kılmak ve ürün kalitesinde AB'nin belirlediği kriterleri yakalamak amacıyla tarım ürünlerimizin analizleri laboratuarlarımızda yapılarak satışa sunulmaktadır" diye konuştu.
Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Öner Öztürk ise, bu yılki pancar alımları ve şeker üretimi hakkında bilgi verdi. Bu yıl 161 köyde 3 bin 305 çiftçi tarafından 76 bin 745 dekarlık alanda pancar ekimi yapıldığını belirten Öztürk, elde edilen ürün miktarının 390 bin ton olduğunu ayrıca Ankara, Yozgat, Kırşehir ve Çarşamba şeker fabrikalarından toplam 242 bin ton pancar alınacağını açıkladı. Bu yıl işlenecek pancar miktarının 610 bin ton olacağını bildiren Öztürk, pancar işlemesine 23 Eylül 2013 tarihinde başlayacaklarını ve kampanya döneminin 85 gün süreceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim