Bozok Üniversitesi ile birlikte şehrin dinamiklerini harekete geçiren tarihi bir icraata imza atan Ak Parti iktidarı, yapımı devam eden Diyanet Eğitim Merkezi ve Adalet Eğitim Merkezi, Polis Eğitim Merkezi kapasite artırımı ve diğer eğitim yatırımlarıyla Yozgat’ı her geçen gün Eskişehir örneğinde olduğu gibi öğrenci şehri haline getirmeye devam ediyor. 



Milletvekili Abdulkadir Akgül, ‘Bozok Üniversitesinin öğrenci sayısının 15 binlere yükseldiği Yozgat’ta yakın zamanda diğer eğitim merkezlerinin de açılmasıyla birlikte kentte 20 bine yakın öğrenci sayısıyla Yozgat’ın ekonomik kazanımları artarken, şehir her geçen gün güç kazanıyor. 
2002 yılından bu yana şehirlerin cazibesine göre hareket ederek kalkınma hamlesi başlatan Ak Parti iktidarının Yozgat’ı öğrenci kenti yapmak için yaptığı eğitim yatırımları şehrin önünü açarken, diğer yandan da ekonomik verilerin gelişme göstermesi Yozgat’ın önünün açık olduğunu ortaya koyuyor” diye konuştu. 



YOZGAT’IN ÖNÜ EĞİTİM İLE AÇILACAK



Yozgat’ı eğitim şehir yaparak ekonomik kalkınmayı hedeflediklerini ve bunun yavaş yavaş meyvelerini şehir olarak aldıklarını ifade eden Ak Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, ‘Bozok Üniversitesi Yozgat’ın bacasız fabrikası olmuştur. Tabi bununla birlikte şuan yapımı hızla devam eden Adalet Eğitim Merkezi, Diyanet Eğitim Merkezi, kapasite artırımına gidilen Polis Okulu ve diğer eğitim yatırımlarıyla Yozgat adım adım öğrenci kenti haline dönüştü. Tabi bunlar zaman gerektiren ve istikrarlı bir ortam gerektiren işler. Yozgat halkı zaten hep istikrardan yana tavır sergiledi ve sabırla örülen tuğlalar bugün Ak Parti iktidarımızın yaptığı eğitim yatırımlarıyla bacasız fabrikalar oluşturdu. Yozgat bu yıl 15 bine yakın öğrencisi olan bir şehir iken önümüzdeki yıl eğitim merkezileri ve Polis Eğitim Merkezi ile 20 bine yakın öğrencinin şehri olacak. Bundan sonra Yozgat’ın önü açılmıştır, kabuğunu kırmıştır. Her sene artan öğrenci sayılarıyla Yozgat ekonomisi canlanacak hatta günü kurtaran esnaf değil geleceğe umutla bakıp yeni yatırımlar yapan esnaflar olacak’ diye konuştu. 



ESNAF BİZİM HERŞEYİMİZ



Yozgat’ın temel taşının esnaflar olduğunu ifade eden Akgül, ‘Yozgat esnafı bizim her şeyimiz. Şuan esnafımız öğrencinin kıymetini çok iyi anlıyor ve bu kıymetli şeyi iktidarımız ile kazandığını biliyor. Bazı kazanımları elde etmek zaman alabiliyor. Ama şükürler olsun yol yarılandı. Yozgat öğrenci şehri haline geldi. Önümüzdeki yıldan sonra artık 20 bine yakın öğrenci sayısıyla ekonomi daha da güç kazanacak. Ve biliyorsunuz birde benim STK yönüm var. İnşallah refah seviyesi yükselen esnafımıza TESKOMB olarakta önemli kazanımları sağlayacağız’ ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilişim