İŞ-KUR İl Müdürü Nevzat Atak, Yozgat genelinde düzenledikleri meslek edindirme kursları, girişimcilik eğitimleri, iş başı eğitimleri gibi programlar sayesinde binlerce insana ulaştıklarını söyledi.
Özellikle Toplum Yararına Çalışma Programı ve Meslek Edindirme Kursları ile il genelinde işsizliğin büyük oranda önüne geçildiğini kaydeden Atak;
“Meslek edindirme kurslarından şuana kadar bin 300 kişi yararlandı. Dörtte bir oranında istihdam garantili kurslarımızı tamamlayanlar böylelikle iş sahibi de oldular. Ayrıca kursa katıldıkları her gün için 20 TL de kurs ücreti aldılar. Bu kurslar sayesinde işsizlikle olduğu gibi istihdam kapasitesi de artırılarak önemli bir ekonomik katkı sağlandı” dedi.
GİRİŞİMCİLİR
EĞİTİMLERİ BAŞLAYACAK
Atak, yaptığı açıklamada Nisan-Mayıs aylarında “Girişimciler Eğitimleri”nin başlayacağını söyledi.
Yozgatlıları girişimcilik eğitimlerine katılmaya davet eden Atak, bu eğitimler sayesinde hem destek almak için belgeye hem de girişimci bir ruha sahip olunduğuna işaret etti.
Atak; “Girişimcilik eğitimlerimiz kendi işini kurmak, farklı fikirlerini alacağı hibe destekleri ve kredilerle yatırıma dönüştürmek isteyenler için büyük bir imkan sağlıyor. O bakımdan girişimcilik kurslarını önemsiyor, kendine yeni bir yol çizmek isteyen vatandaşlarımızı bu kurslara davet ediyoruz” dedi.
İŞ BAŞI EĞİTİMİ
İŞ-Kur İl Müdürü Nevzat Atak, kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardan olan İş Başı Eğitimleri’nin Yozgat’ta başarıyla yürütüldüğünü söyledi.
En az iki işçisi olan kurumların alacağı İŞ-Kur’a kayıtlı üçüncü işçiyi işbaşı eğitim programı kapsamında çalıştırabileceğini kaydeden Atak, program hakkında şu bilgiyi verdi: “İşsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri bir programdır. Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi, işyerleri de istemiş olduğu vasıfta işgücünü İŞKUR’dan talep edebilir. İşbaşı Eğitim programlarının süresi azami 160, fiili gün ve haftalık en fazla 45 saattir.”
ASALETEN ATANDI
Öte yandan bir süredir İŞ-KUR İl Müdürlüğünü vekaleten yürüten Nevzat Atak’ın ataması gerçekleşti.
Atak bundan böyle İŞ-KUR’un yeni il müdürü olarak görevini sürdürecek.

Editör: TE Bilişim