Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, şehirler arası halk otobüsleri terminalinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Halkın en fazla şikayet ettiği sağlıksız tuvaletler başta olmak üzere, terminal vizyonuna uymayan bölümlerin yıkımını yerinde takip eden Arslan, kurulacak Ulaştırma Müdürlüğü ile terminalin daha kurumsal bir yapıda hizmet vereceğini söyledi.

TERMİNAL TAMAMEN
DEĞİŞECEK


Arslan, yaptığı açıklamada otobüs terminalinin yapılacak yenileme çalışmalarının ardından metropol şehirlerdeki terminal görüntüsüne kavuşturulacağını söyledi.
Özellikle şikayet alan tuvalet ve lavabo bölümleri başta olmak üzere, atıl durumdaki dükkanların yıkılarak yeniden düzenleneceğini belirten Arslan;
“Terminal giriş-çıkışlar artık otomasyon sistemli olacak. Özel otomobiller için 15 dakikası ücretsiz olmak üzere girişler paralı olacak. Böylelikle kaçak giriş çıkışların da önüne geçilmiş olacak. Peronları modern şehir terminalleri tarzında düzenleyip, gişeleri koridor görünümünden çıkarıp, tamamını vatandaşın rahatlıkla görebileceği sıraya göre düzenleyeceğiz.
Otobüs terminalleri şehirlerin dışarı açılan kapısıdır. Her gün yüzlerce, binlerce yabancı insanın konakladığı, gelip geçtiği bu mekanlar bir anlamda şehirleri temsil ederler. Yozgat’a şehir kimliği kazandırırken ortaya koyduğumuz yoğun gayret ve çalışmanın dışa yansıması ve kentin tanıtımı adına otobüs terminalindeki düzenlemeleri önemsiyorum” dedi.
Arslan, belediye ekiplerinin yoğun bir şeklide terminalde yıkım çalışmalarını yaürüttüğünü belirterek, çalışmalar tamamlandığı Ulaştırma Müdürlüğü tarafından koordinasyonun sağlanacağını sözlerine ekledi.

ALTERNATİF CADDEDE SONA DOĞRU

Belediye Başkan Kazım Arslan, açıklamasında Lise Caddesi’ne alternatif olarak düzenlenen Sivas Caddesi’nde çalışmalarda sona gelindiğini bildirdi.
Alt yapı çalışmaları tamamlanan güzergahta kaldırım, ışıklandırma, yaya geçişmeleri olmak üzere düzenlemelerin büyük oranda tamamlandığını kaydeden Arslan, şunları söyledi:
“Yozgat’ta Lise Caddesi sıkışıklığını ortadan kaldırmak amacıyla Sivas Caddesi’ni alternatif olarak düzenliyoruz. Kentin insan yapısı, ekonomisi maalesef tek bir cadde üzerine sıkışmış durumda. Yozgat’ı tek bir cadde, sokak üzerinde konuşlandırmak yerine tüm caddeleri, sokakları, mahalleleri ile alternatif bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Şuanda ekiplerimiz peyzaj çalışması tamamlanan Sivas Caddesi’nde çalışıyor. Bunanla beraber Aşağı Nohutlu Mahallesi, Yüzbaşı Bahattin Çokdeğerli Caddesi’nde bölgede kaldırım, yol ve otopark düzenlemesi yapıyoruz. Bu bölgede ciddi bir araç trafiği yoğunluğu oluyordu. İnsanların yaşam alanını kısıtlayan bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla bu bölgede yeni bir düzenleme çalışması başlattık. Tamamlandığında halkımızın çocuk, genç, yaşlı istifade edebileceği ferah bir ortam olacak.”

Editör: TE Bilişim