Üç ildeki özel ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini geliştirmek, mevcut yatırımları korumak, yeni yatırımları teşvik etmek ve bu sayede kaynakların yerinde kullanımını sağlamak amacıyla kurulan ORAN, ekonomik ve sosyal yönden pek çok konuda geri kalmış Yozgat işletmecisine önemli bir fırsat oluşturuyor.
    Ülke genelinde kurulan 26 kalkınma ajansından bir tanesi olan ORAN tarafından kısa bir süre önce açılan 'İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı'ndan yararlanmak isteyen işletmeler için son tarih 29 Kasım 2010 Pazartesi olarak belirlendi. TR72 Bölgesi'nde yer alan Yozgat, Sivas ve Kayseri illerinde istihdamın, rekabet edebilirliğin, üretimden elde edilen katma değerin artırılması ve bölgede yenilikçi yatırımların desteklenmesi yoluyla bölge kalkınmasına katkı sağlanmasını amaçlayan programdan yararlanmak isteyenlerin şu konularda proje hazırlamaları gerekiyor:
    “Sağlık sektörü imalat sanayi, Gıda sektörü imalat sanayi, Enerji sektörü imalat sanayi, Savunma sektörü imalat sanayi, Organik ve teknik tekstil üretimi, Gıda sektörü, Madencilik ve taşocaklığı, Makine ve teçhizat üretimi, Metal ve metal ürünleri, Mobilyacılık ve ahşap ürünleri, Bitkisel üretimin işlenmesi ve paketlenmesine yönelik tesislerin modernizasyonu, Mevcut tarımsal depoların modernizasyonu, Tarımsal üretimde markalaşmanın sağlanması. Kış turizmine yönelik tesislerin modernizasyonu ve kurumsal kapasitelerinin artırılması, Termal kaynakların kaplıca ve sağlık turizmine yönelik değerlendirilmesi.”
    Program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 14 milyon 417 bin 277 TL. Asgari 40 bin TL, azami ise 400 bin TL hibe desteği sağlanacak.
    Uygun projeler için proje maliyetinin yüzde 20'sinden az ve yüzde 50'sinden fazla olmayacak şekilde destek verilecek.
    Yozgat'ta müstakil ajans bürosunu kurmaya hazırlanan ORAN, kentteki işletmelerin bu yönde hazırlayacağı projelere bir anlamda rehberlik edecek, yol gösterecek. Ekonomik ve sosyal açıdan işletmelere kendilerini geliştirme, üretim kapasitelerini artırma imkanı tanıyan ORAN tarafından açılan bu program, hibe desteği sağlaması nedeni ile önemli bir fırsat olarak görülüyor.

Editör: TE Bilişim