Yozgatlı, Şehit Uzman Çavuş Mehmet Koçak’ı dualar ve göz yaşları ile son yolculuğuna uğurladı. 

Diyarbakır-Bingöl karayolundaki Karakol yakınlarında PKK'nın döşediği mayının infilak etmesi sonucu şehit olan Yozgatlı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın, baba ocağına ateş düştü. Koçak’ın Türk bayrağına sarıla naşı önce helallik için baba ocağına getirildi ardından ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yozgat şehitliğinde toprağa verildi. 

Diyarbakır- Bingöl karayolunda askeri araca saldırı düzenlenmesi sonucu şehit düşen Yozgatlı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın baba ocağına acı haber sabaha karşı saat 03:30 sıralarında ulaştı. Annesi ve babası vefat eden ve 9 kardeşin dördüncüsü olan Koçak'ın yakınları gözyaşlarını tutamazken, Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım aileyi yalnız bırakmadı. Şehit haberinin alınmasından sonra şehidin evi ve sokağı bayraklarla donatıldı.

Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, şehidin ağabeyi Satılmış Koçak'ı teselli etmeye çalışarak, şehidin öcünün alınacağını söyledi. Albay Yıldırım, "Üzücü bir durum, şehidimiz mertebelerin en güzeline sahip oldu. Ülkemiz büyük bir ülke, bunlara gerekli cevaplar verilecektir. Siz rahat olun, kalbinizi rahat tutun. Ülkemiz çok büyük bir ülkedir, cevapları verilecektir, en yakın bir zamanda şehidimizin öcü bunlardan alınacak. Üzülüyoruz, şu anda bile operasyonlarımız devam ediyor. O şerefsizler de layık olduğu yere gidecektir. Onların son çırpınışları, öcümüzü alacağız inşallah." dedi. 

Şehidin ağabeyi Satılmış Koçak da kardeşi ile en son bayramda görüştüklerini belirterek, "Bizi aramıştı, 11 aydır oradaydı, Sivas'tan oraya gitmişti. Görevde 20 yıla yaklaşmıştı, gece saat 3 gibi haber aldık. İki tane çocuğu var, biri liseye gidiyor bir de küçük kız var." diye konuştu.

İkindi namazına müteakip şehit Koçak için Çapanoğlu Büyük Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Emniyet  Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Yusuf Başer, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda vatandaş katıldı. 
Cenaze namazı öncesi tören alanına getirilen Şehit Uzman Çavuş Mehmet Koçak’ın eşi Dilek Koçak, Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 

VATANDAŞTAN TEPKİ

Cenaze namazı öncesinde tören alanına gelen siyasetçilere bazı vatandaşlar tepki gösterdi. 

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve milletvekillerinin geçtiği sırada vatandaşlar yüksek sesle tepkilerini dile getirdi. Belediye Başkanı Kazım Arslan, vatandaşların tepkisinin cami adabına uymadığı gerekçesiyle vatandaşlara tepki gösterdi. 

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Koçak’ın Türk bayrağına sarılı naşı askerler ve vatandaşların omuzlarında, tekbirler eşliğinde cenaze aracına taşındı. Koçak, Yozgat Şehitliğine tekbirler ve dualar eşliğinde defnedildi. 

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Koçak, Enes ve Gülten Naz isminde iki çocuk sahibiydi.

Editör: TE Bilişim