Vali Şentürk, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek fuar etkinliği ile ilgili olarak kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Vali Şentürk burada yaptığı konuşmada, Yozgat'ın yıllardan beri yeterince tanıtılamadığını, bundan da her dönem şikayet edildiğini hatırlattı.
    Vali Şentürk, ''Hakikaten zengin bir kültürümüz, zengin bir tarihimiz, zengin doğal güzelliklerimiz, zengin folklorumuz, zengin yemeğimiz velhasılı çok vilayete nasip olmayacak tarzda geniş imkanlarımız varken bunları yeterince tanıtamadığımız için Yozgat'ın kalkınmasında bir avantaja dönüştüremedik bu güne kadar'' dedi.
    Vali Şentürk, Yozgat'ın imkanlarına sahip olan batıdaki bir çok ilin turizmden milli gelirlerinin büyük kısmını sağladıklarını, turizmi Avrupa'nın da olağanüstü güzel yaptığını vurgulayarak, ''Örneğin İtalya, İspanya, Yunanistan bizim sahip olduğumuz zenginliklerin onda birine sahip olmalarına rağmen turizm gelirleri o ülkelerin gelişmesine ve kalkınmasına çok büyük katkılarda bulunuyor'' diye konuştu.
    Yozgat'a geldiği günden beri sürekli zengin kültürünün ve imkanlarının yurt içinde ve yurt dışında tanıtılması gerektiğini söylediğini dile getiren Vali Şentürk, bununla ilgili herkesin bir şeyler yaptığını ama daha organize bir faaliyetin içine girilmesi gerektiğini, bu itibarla da Ankara'da bir turizm fuarı açılması yönündeki teklifi büyük bir memnuniyetle kabul ettiğini kaydetti. Fuarın çok kolay bir iş olmadığını, biraz masraflı ve yorucu bir iş olduğunu anlatan Vali Şentürk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
    ''Mutlaka bu tip etkinliklerde bulunmak suretiyle memleketimizi yurt içinde ve yurt dışında tanıtmamız gerekiyor. Yozgat Tanıtım Günleri Turizm Fuarı Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde bin 274 metre karelik bir alanda 5-11 Nisan 2011 tarihleri arasında yapmayı planlıyoruz.
    Sürekli Yozgat'ın zengin bir tarihi var diyoruz, bazıları 5 bin yıl bazıları 10 bin yıl dese de ama kesin olarak 3 bin 600 yıllık bilinen ve arkeolojik çalışmalar neticesinde de ispatlanmış olan bir tarihimiz var.
    4 imparatorluğun hüküm sürdüğü bir coğrafya üzerine ilimiz kurulmuş. Gerçekten zengin bir geçmişe sahip bir iliz. Bunların tanıtılması lazım. Çok güzel doğal kaynaklarımız var Kazankaya Kanyonu gibi, sanayimiz de çok gelişmiş olmamasına rağmen onunda tanıtacağımız eserlerimiz var.
    Çok güzel zirai eserlerimiz, sanat eserlerimiz, endüstriyel eserlerimiz var, el sanatlarımız var, zengin bir yemek kültürümüz var, tel kırması gibi el sanatlarımız var ağaç oyma işleme işlerimiz, sandık yapımı işlerimiz var, Kınalı Hasan'ımız var çok meşhur olan onun annesi var onun köyü var, kendimize mahsus çok güzel bitkilerimiz var, çok sayıda şairimiz var hiç bir ile nasip olmayacak şekilde kaplıcalarımız var bütün bunları yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak maksadıyla Yozgat Tanıtım Günleri Turizm Fuarını organize edeceğiz.''   
Editör: TE Bilişim