MHP’nin Yozgat’taki tanınmış simalarından, Yukarı Sarıkaya eski Belediye Başkanı Durak Turan Düz, partisinden Yozgat milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

            Belediye başkanlığı döneminde kendisine oy veren vermeyen herkese eşit mesafede bir hizmet politikası ürettiğini söyleyen MHP Milletvekili aday adayı Durak Turan Düz, halkın istek ve arzularını imkanlar ölçüsünde yerine getirmiş olan Yozgat ve ülke sevdalısı biri olarak milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.

            1592 Yukarı Sarıkaya doğumlu olan Düz, 1999-2004 tarihleri arasında Milliyetçi Hareket Partisi’nden seçilerek belediye başkanlığı yaptı. Ankara’da bürokraside 27 yıl üst düzey görevlerde bulunan Düz, parti idareciliği, dernek, cemiyet ve vakıf başkanlıkları, sosyal, politik ve çevreci ilişkilerdeki başarılı ile de halkın ve hemşerilerinin sevgi ve sempatisini de kazanmış bir toplum insanı.

            Öğrencilik yıllarından bu tarafa çevreci, cemiyetçi, milliyetçi, toplumlu guruplarla diyalog içerisinde ülkesinin ve insanların dert ve meselelerinin çözümü için çaba sarf ettiğini söyleyen Durak Turan Düz; “İlahi Kelimetullah yolunda mücadele etmeye çalıştım.

            Ülkücü camiada özel bir yeri olan kalemini ve bilgi-birikimini ülkenin kalkınmışlığı ve insanlarımızın mutluluğu yönünde harcamış, toplumsal olaylarda Türk milletinin çıkarlarını şahsi menfaatlerinin önünde ve üstünde tutmuş, ülkücülüğü şereflerin en yücesi bilerek, devletine 27 yıl memur olarak, 5 yıl politik siyasi kimlikli milliyetçi Hareket Partisi’nden belediye başkanlığı görevinde bulundum. Seçilmiş olduğum belde de oy veren vermeyen herkesin başkanı olarak, halkın istek ve arzularını imkanlar ölçüsünde yerine getirmeye çalıştım. Yozgat ve ülke sevdalısı olarak sivil toplum kuruluşlarında görevler aldım” dedi.

            MHP Milletvekili aday adayı Durak Turan Düz, şu sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı: “Ülkü Ocakları Mamak-Kayaş Semt ve Bölge Başkanlığı, Ülkücü Memur Dernekleri Kurucu Genel Başkanlığı, Ankara’da kurulan Yozgatlılar Derneği Genel Başkanlığı, Yozgatlılar Vakfı Kurucucusu ve Genel Sekreterliği, Ankara’da bulunan İnsani Değerler Derneği Kurucu üyeliği, Tüketici Hakları Derneği Mamak Şube Yöneticisi, Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri (İLESAM) üyesi ve Denetleme Kurulu Başkanlığı.

Editör: TE Bilişim