Daha önce Sarraflar Caddesi olarak bilinen caddenin asıl isminin Meydan Yeri Caddesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kazım Arslan,"Bu caddemize tekrar gerçek ismini kazandırdık ve bugün buraya tabelasını asıyoruz. Bu sembolik olarak takıyoruz. Daha önce isimleri değiştirilmiş eski cadde ve sokaklarımızın ismini tekrar vereceğiz. Amacımız şehrimize bir kent kimliği kazandırmaktır" dedi.

Tolçarşı İş Hanını 30 yıldır bakımsız ve madde bağımlısı insanların mekanı olduğunu belirten Belediye Başkanı Kazım Arslan, "Eski Üzüm Pazarı sokağı ve İş Bankası arkasında yaptığımız çalışmalarla birlikte bu iş hanına da işlevsellik kazandırıyoruz. Daha önce kimsenin geremediği bu iş hanının alt katında düzenlemeler yapıyoruz, aydınlatma açıyoruz. İş hanının kapalı olan giriş çıkışlarını caddelere açıyoruz. Burası tamamlandığında vatandaşımız rahatlıkla iş hanına girecek. Ayrıca köylü pazarı burada açılacak. Köyden gelen vatandaşlarımız ürünlerini burada rahatlıkla satabilecek, köylü vatandaşların dışında başka esnaf buraya alınmayacak" dedi. İş hanının bazı yerlerini esnafların kendi iş yerini ve mallarını korumak amacıyla demir parmaklıklar veya demir kapılarla kapattığını ifade eden Kazım Arslan, " Şimdi buranın güvenliğini biz yapacağız ve vatandaşlarımız rahat bir şekilde iş hanına girip çıkabilecek" diye konuştu.

İş hanı esnafları Tolçarşı İş Hanının alt kısmının daha önce madde bağımlısı insanların mekanı olduğunu belirterek, "Bizler kendi iş yerlerimizin güvenliğini sağlamak için demir parmaklıklar yaptırmıştık. Bugün de belediye başkanı burada bir çalışma yapıyor ve ilk parmaklıkları kaldıran da biz olduk. Burasının şehrimize kazandırılması gerekiyor. Belediye başkanımıza yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra burası vatandaşlarımızın rahatlıkla gelip geçebilecekleri rahatlıkla alış veriş yapabilecekleri bir yer olacak" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim