Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile yayınladığı mesajında önemli açıklamalarda bulundu. 

Arslan, hiçbir insanın dünyaya gelirken engelli olma gibi bir tercihte bulunmadığını belirterek; 

“Hiçbir irade yoktur ki bu dünyada engelli olmayı kabul etsin, ya da tercih olarak ortaya koysun. İnsanoğlunun iradesi dışında tecelli eden engelliği, bir uzvundan eksik yaşam sürmeyi bir imtihan vesilesi olarak yaşanların da toplumun bir parçası olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Engelli bireylerin en iyi yaşam koşullarına sahip olması, bedenlerinde var olan engelliliklerine karşın engelsiz bir dünya oluşturmak bizim birinci görevimizdir” dedi. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün sadece hatırlatma, farkındalık oluşturma adına kutlanılan bir gün olduğunu vurgulayan Başkan Arslan, Yozgat Belediyesi olarak her günü engelliler günü kabul edip, Yozgat’ın yeniden imarını bu fikir telâkkisi ile ortaya koyduklarının altını çizdi. 

Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin kuzeyinde bulunan belediyeye ait eski halı sahanın bulunduğu alanı ‘Engelli Yaşam Merkezi’ olarak düzenlediklerini kaydeden Arslan, şunları söyledi: 
“Engellilere özel oluşturduğumuz yaşam merkezi, onların sosyal hayatına renk katacak, ortak paylaşımlarda bulunabilecekleri bir merkez olacak. Engellileri sadece bir merkezde sınırlamamak adına tüm Yozgat’ı onlar için düzenliyor, bir şehri Engelli Yaşam Merkezi’ne dönüştürmeyi umut ediyoruz. Yeni imar düzenlemeleri başta olmak üzere, kaldırım, yol, mahalle düzenlemelerinde engellileri düşünerek planlamalar yapıyoruz. Engelli otoparkı olarak ayrılan kısıtlı alanı iptal ederek, tüm otoparkları engellilerin ücretsiz kullanımına açarak engelsiz bir Yozgat yolunda önemli bir karar almış olduk. Bu anlamlı günde engelli kardeşlerimize engelsiz bir dünya, sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum.”
Editör: TE Bilişim