Diyanet Vakfı tarafından öğrencilere gerçekleştirilen yardım kapsamında 35 yetim öğrenciye eğitim yardımı yapıldı. Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şube Başkanı İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Yozgat Valiliği tarafından hayata geçirilen Hamiyet projesiyle anne ve çocukların ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel alanda desteklendiğini bildirdi. 
Yozgat Valiliği Hamiyet Proje Koordinatörlüğü’nün talebi neticesinde yetim öğrencilere yönelik yardım yapma kararı aldıklarını söyleyen Poçanoğlu, “Hayırseverler tarafından vakfımıza yapılan bağışları muhtaçlara, mağdurlara ve mazlum insanlara ulaştırıyoruz. Hiçbir ayrım gözetmediğimiz yardımlarımızda özellikle eğitim alanına büyük önem veriyoruz” dedi.
Ahmet Poçanoğlu, vakfın burs ve eğitim yardımı yaptığı öğrenci sayısının her geçen gün arttığını da ifade ederek 2014 yılında burs, eğitim desteği ve imam hatip liselerinin desteklenmesi gibi alanlarda yaklaşık 43 milyon lira yardımda bulunduklarını belirtti.
Poçanoğlu, "Vakfımız, kadim medeniyet mirasımızı idrak etmiş, ümmetin derdiyle dertlenen, öz güveni yüksek, alanında uzman, iyi bir insan ve iyi bir Müslüman neslin yetişmesi için eğitime öncelik vermektedir. Kur’an kurslarından, hafızlık eğitimine, imam hatip lisesinden üniversiteye, yüksek lisanstan doktoraya kadar eğitimin her kademesinde gençlerimize sağlam bir din eğitimi vermek için çalışmaktadır" diye konuştu. 
Şehit ve gazi yakınlarıyla engelli, yetim ve öksüzlere de yardım elini uzattıklarının altını çizen Poçanoğlu, "Yozgat Valiliği bünyesinde yürütülen Hami-Yet kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerinde üniversite öğrenimi gören 35 yetim öğrenciye 250’şer lira eğitim yardımı yaptık. Milletimizin vakfımıza verdiği emanetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim