Yerköy Devlet Hastanesine bitişik kısmından 2 bin metre karelik alan hastaneye otopark olarak kullanılmak üzere geçici tahsisi yapıldı.
     Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Sait Usul, tahsisi yapılan otopark alanının daha önce belediye tarafından bir vatandaşa kiraya verildiğini söyleyerek, ''Hastanemize gelen vatandaşlarımız burasının ücretli otopark olmasından dolayı itibar etmeyerek araçlarını hastane çevresine çekiyorlardı'' dedi.
     Hastane çevresindeki trafik yoğununun kendilerine olduğu kadar çevreyi de olumsuz etkilediğini vurgulayan Usul, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ile görüşerek otoparkın hastaneye devrini istediklerini ve olumlu yanıt olduklarını dile getirdi. Usul, belediyenin otopark işletmecisi ile sözleşmelerini fesih ettiğini ve hastanenin kendisinin çalıştırması kaydıyla yeniden düzenlenerek ücretsiz olarak hizmete girdiğini ifade etti. Başhekim Sait Usul, hastaneden hizmet alan hasta ve yakınları ile hastane çalışanlarının duyarlı davranıp, hastane çevresine araç park etmemelerini, araçlarını ücretsiz otoparka bırakmalarını istedi.

Editör: TE Bilişim