Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, yaptığı yazılı açıklama ile tüm Yozgatlılara ‘Yozgat firmalarına destek olalım’ çağrısında bulundu. Erkekli, Yozgat’ın kasabından manavına, marketinden mağazasına kadar tüm firmaların ulusal firmalar karşısında sahipsiz bırakılmaması gerçeğine vurgu yaptı.
Yozgat’ta son yıllarda ulusal firmaların mantar misali çoğaldığına dikkat çeken Erkekli, bu firmalar karşısında yerel işletmelerin rekabet gücünün zayıfladığını ifade etti.
Erkekli; “Yozgat merkez ve ilçelerinde ulusal firma sayısı her geçen gün artıyor. Tamamı ulusal ve uluslar arası bağlantılı firmalar. Yani Yozgat’tan kazandığını Yozgat’a aktarmadıkları gibi çok az sayıda insan istihdam ederek ekonomiye de ciddi katkı sağlamıyorlar. 
Buna karşılık Yozgat’ın öz kuruluşları olan, Yozgat’tan kazandığını yine Yozgat’a aktaran kuruluşlar bu firmalar karşısında rekabet gücünü kaybediyor. 
Bu acımasız rekabet düzeninde bize düşen bu firmalara sahip çıkmak, desteklemek ve daha iyi hizmet üretebilmelerine katkı sağlamalıyız. Bu memleketin insanına hizmet eden yerel işletmeleri sahipsiz ve desteksiz bırakmayalım” diye konuştu. 

KASAP ESNAFI YOZGAT İÇİN HİZMET EDİYOR

Aynı şekilde kasap esnafının da desteğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli; 
“Yozgat’ta kasaplar günlük, taze eti vatandaşlara sunarak önemli bir hizmeti yerine getiriyor. Bu gün dondurulmuş, market reyonlarındaki etten almak yerine kasaplardan alınacak et hem esnafı destekleyecek hem de etin evlere sağlıklı bir şekilde girmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim