Milli Park Çamlık’taki Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait konakta yapılan toplantıya yangınla mücadelede görevli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Vali Yardımcısı Mehmet Soğukpınar, 2011 yılı içerisinde il genelinde meydana gelen 24 orman yangınında toplam 125 hektar orman alanının kül olduğunu söyledi. 
Soğukpınar, Orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesinde görevli memurlarla mükelleflerin görecekleri görev ve hizmetlerin Bakanlar kurulunun ‘Orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesinde görevlilerin görecekleri ilişkiler hakkında yönetmelik’ içerisinde tarif edildiğini hatırlatarak; 
“Orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesi ile ilgili her türlü 1995 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 285 sayılı ‘Orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesinde uygulama’ esasları tebliğine göre yürütülmektedir” dedi. 
Yozgat’ta Kayseri Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Yozgat ve Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüklerinin bulunduğunu hatırlatan Vali Yardımcısı Mehmet Soğukpınar, 2011 yılında meydana gelen yangınlar hakkında bilgi verdi. 
Soğukpınar; “Her iki müdürlük sorumluluk alanlarında toplam ormanlık alan 257 bin 620 hektardır. 2011 yılında Yozgat genelinde 24 adet orman yangını çıktı. Toplam 125 hektar orman alanı zarar gördü. Bunun 27 bin hektarı örtü yangını, 98 hektarı ise tepe yangını şeklinde gerçekleşti” diye konuştu. 
Toplantıda 2012 yılı Orman Yangınları ile mücadele esaslerı maddeler halinde belirlenerek karara bağlandı. 
Editör: TE Bilişim