15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi Ankara’da TRT’nin yayını kesmek isteyen 5 kişiden biri polisin başarılı operasyonu sonucu Yozgat’ta yakalandı. 

Darbe girişimi sırasında Ankara'da TRT’nin yayınını kesmek için binaya gelen askerlerin yanlarında götürdükleri ve daha sonra tellerden kaçarken görüntülenen 3 kişiden biri olan Niyazi A. Yozgat'ta yakalandı.

Yozgat polisi, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararı bulunan Cihan İ. isimli şahsı yakalamak için Yenifakılı İlçesi Bektaşlı Köyü’ne operasyon düzenlendi.

Polisin operasyonuna Cihan İ.’nin ailesi engel olmaya çalıştı. Jandarmanın da destek verdiği operasyon sırasında evin arka penceresinden dışarı atılmış vaziyette bilgisayar ve telefonlar bulundu. FETO'ye destek için sosyal paylaşım sitelerinde mesajlar yayınlayan mühendis Cihan İ. evinin arka bahçesinde yakalandı. 

Gözaltı sırasında ağaçların arasında bir kişiyi tespit eden polis, kısa sürede bu kişinin TRT’yi basan 5 sivil FETÖCÜ’den biri olan Niyazi A. olduğunu tespit etti. Polislerin karşısında şaşkına dönen Niyazi A., göz altına alındı. 
2 şüpheli sağlık raporu için Yozgat Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Bu sırada şüphelilere saldırmak isteyen vatandaşlar polis tarafından engellendi. Şüpheliler sağlık raporları alındıktan sonra Boğazlıyan Adliyesi'ne sevk edildi.

Editör: TE Bilişim