Birbirinden vatansever ve gönlü güzel insanları nedeniyle Türkiye’de herkesin “Has Karakterli Hasbekliler” diye imrenerek seyrettiği Yozgat’ın Sarıkaya İlçesine bağlı Hasbek Köyü örneği görülmemiş bir Yozgat şölenine imza attı. Selahattin Bölük, Serhat Bölük ve çok sayıda sanatçının sahne aldığı bu muhteşem geceyi, kültür-sanat programlarının usta sunucusu gazetemiz köşe yazarı Gazeteci Rıfat Çakır ve Türkiye’nin en güzel kızı İremsu Bedo sundu.
Ankara siyaseti ve bürokrasisinin de yakın ilgi gösterdiği Hasbek Arabaşı ve Kültür Şölenine Memur-Sen Genel Başkanlığı’da yapan TBMM İdare Amiri Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel,Ak Parti, CHP ve MHP Mamak ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri,  Hasbek Muhtarı Mesut Vatan Duru, Yozgat İl Encümeni Dursun Tuncer, Sarıkaya Özel İdare Müdürü Adnan Arslan ve Ziraat Odası Başkanı Şevki Güngör’de katıldı. 
Bir çağrı ile stadyumları bile tıka basa dolduran Hasbekliler Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneğinin çalışkan ve üretken Başkanı Mehmet Durna’nın  yönetiminde TSE Genel Sekreter Yardımcısı. Doğan Yazar, Albaraka Türk Hukuk Müşaviri Avukat Gürkan Arıkan, Türkiye Patent Enstitüsü Hukuk Müşaviri Avukat Şevki Dağkıran, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettişi Yusuf Kenan Karasalan, İbni Sina Hastane’sinin sevilen personeli Yusuf Bedo, başarılı projeleriyle sivil toplum kuruluşlarına danışmanlık yapan Hülya Karabacak ve Hazemi Dağkıran gibi birbirinden renkli ve Yozgat sevdalısı isimler yer alıyor. Yozgat tarihi, kültürü, gelenek ve törelerini en iyi bilen bu güzide ekibin örnek çalışmalarından sadece Hasbekliler değil tüm Yozgat dernekleri hizmet ve bilgi desteği sağlıyorlar.
Doğu Anadolu, Karadeniz ve İç Anadolu Dernekleri ve Federasyonları; Hasbeklilerin yaptığı görkemli birlik ve beraberlik geceleri nedeniyle hayranlıklarını “Vilayet Gibi Köy”, Konfederasyon Gibi Yönetim Kurulu ve En Yetişmiş İnsan Zenginliği” diyerek Hasbek Derneğinin projelerini model olarak hayranlıkla izliyorlar.
Kültür ve Turzim Bakanlığı, Valilik, Belediye gibi kurumlardan destek almadıkları halde her programlarına daha da yüksek katılım olması nedeniyle uluslararası bir tanıtım ve şenlik düşüncesinde olduklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Doğan Yazar, “Bu yaz yine her zamankinden daha görkemli bir Hasbek Buluşması olacak” dedi. 
Sadece Yozgatlıların değil Ankara’daki tüm insanların gönlünde fedakar hizmetleriyle apayrı bir yeri olan Tıp Fakültesi Hastanesi Müdürü Sayın Hamdi Arıkan’a Başkan Mehmet Durn’a şükran plaketi verildi.
Branşlarındaki üstün başarılarıyla ülkemizin seçkin simaları arasında yer alan Botamax Şirketinin sahibi İş Adamı Ünsal Yılmaz, Prof. Dr. Fevziye Çalışkan, Albay Bülent Bostancı, İşadamı Feramuz Kutlu, Asude Çelebioğlu, Hanife Güneri, Muazzez Buz Aktepe, Fadime Ergin ve Emine Akçasoy; katıldıkları her platformda Hasbek ve Hasbeklileri överek ve övünerek anlatmakta, maddi ve manevi destekleriyle gönüllerdeki yerlerini korumaktalar.
Hasbeklileri ve Yozgatlıları hiçbir zaman yalnız bırakmayan Fevzi Çalışkan, Mustafa Taş, Sinan Temur, Ümit Temur, Zeki Karasu, Osman Çulha, Cevat Durna, Orhan Güneri, Erdal Güneri, Kemal Karabacak, Cevdet Demir ise köyü ve köylüleri ile gurur duyduklarını belirttiler. 
Halayların, türkülerin, sohbet ve ikramların bol olduğu bu güzel gecede hep Yozgat sevdası ve Yozgat özlemi vardı.
Geçtiğimiz haftada Estergon kalesindeki programıyla ses getiren İşadamı Adnan Yılmaz’ın yapltığı Görkemli Derekaplancı Gecesi ve bu haftaki Meriç Kültür Merkezindeki devasa katılımlı Hasbek gecesi birleşince Sarıkaya ismi Ankara’da zirveye yerleşti.  
Arabaşı, Yöresel halk oyunlarımız, bizim türkülerimiz, bizim şiirlerimiz ve bizim insan zenginliklerimizin göz doldurduğu Yozgat’ın eğitimli insanları ile dikkat çeken köyü  Hasbeklilerin şölenini tüm Ankaralı misafirler hayranlıkla izledi. 
Türkiye’nin ünlü hukukçularından Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gürkan Arıkan; “Yapmış olduğumuz hizmetlerden kazanan sadece Yozgat değil tüm ülkemiz olmuştur. Farklı siyasi kutuplar ve hemşeri profilleri bu dostluk gecesinde samimiyetlerini pekiştirdiler. Biz her zaman Hasbek adıyla gönüllere hitap etmeye devam edeceğiz” dedi.
Rekor katılımlı program, gecenin geç saatlerine kadar kesintisiz devam etti.

Editör: TE Bilişim