Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere hak ettikleri kaliteli eğitimi vermek istediklerini söyledi.
Yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Müzeyyen Çokdeğerli İlköğretim Okulu'nda 'İlköğretim Haftası Kutlama' programı düzenlendi. Programda konuşan Vali Abdulkadir Yazıcı, velilere “Sadece okulla yetinmeyip evde de çocuklarınıza önem verin” çağrısında bulundu.
Yazıcı, eğitimde her dönem başının ayrı bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, “Öğrencilerle bu güzel anı yaşadığımız için mutluyuz, sevinçliyiz. En az onlar kadar da heyecanlıyız. Bugün başlayacak olan ilk dersle bir eğitim öğretim yılına merhaba diyeceğiz. Her dönem başı ayrı bir başlangıçtır, ayrı bir yenileniştir” dedi.

VELİ VE ÖĞRETMENLERE ÇAĞRI
Vali Yazıcı yaptığı konuşmada, veli ve öğretmenlere daha duyarlı olunması konusunda çağrıda bulundu. 
Yazıcı “Çocuklarımızın tatlı yükü öncelikle öğretmenlerimizin ve  sonra anne ve babanın sırtında. Bu açıdan sizlerin sadece okulla yetinmeyip evde de çocuklarınıza önem vermenizi istiyoruz” diye konuştu. Vali Yazıcı öğretmenlere de seslenerek “Her birisi işlenmemiş altın olan bu çocuklarımızı üzerine iyi varmanız, yeteneklerini iyi açığa çıkarmanız ve onlar üzerinde öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bütün güzellikleri göstermenizi istiyoruz” dedi.

KUŞ “BU YIL DAHA BAŞARILI OLACAĞIZ”

Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise konuşmasında yeni eğitim yılı ile ilgili rakamsal açıklamalarda bulundu.
Kuş “İl genelinde 605 okulumuzda 90 bin öğrenci, 5 bin 500 civarında öğretmenle Eğitim Öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Bu kapsamda Bakanlığımızın başlatmış olduğu Fatih Projesi kapsamında bugüne kadar 725 akıllı tahta 4 bin 443 tablet 229 yazıcı ile Fatih Projesi başladığı günkü hızı ile devam etmektedir. Yozgat genelinde 273 bin kitabımızla eğitim öğretime başlamış bulunuyoruz. Bugün itibariyle kitaplarımızın hepsi Yozgat’ın en uzak köyüne varıncaya kadar tüm okullarımızda kitaplarımız hazırdır. Her geçen gün başarımızı artırıyoruz. Düne göre bugün daha başarılıyız, yarın ise daha başarılı olacağız”  şeklinde konuştu.

EKAP HEYECAN GETİRDİ

Vali Abdulkadir Yazıcı’nın talimatlarıyla hayata geçen, Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (EKAP)’nin öneminden de bahseden Kuş “ İki yıl önce başlatmış olduğumuz EKAP, başlattığımız günün heyecanıyla devam etmektedir. Bugün çok şükür 2 yılın sonucunda EKAP’ın heyecanı ile gerçek anlamda hem lise anlamında hem de liseden üniversiteye geçiş anlamında ciddi başarılara imza attık” dedi.

Editör: TE Bilişim