Şehit babası Ali Erbaş, baba ocağına ayyıldızlı Türk bayrağı ile gelen oğlunun tabutuna bakıp“Vatan hepimizin vatanı, savunmakla mükellefiz. Bu yolda şehit de vereceğiz, gazi de olacağız. Vatan için her şey feda” diye seslendi. 

Şehit Erbaş'ın cenazesi helikopter ile Sorgun ilçe stadına getirildi, buradan cenaze aracına konulan şehidin naşı helallik için konvoy eşliğinden Bedirbaba Mahallesindeki baba evine getirildi. Şehit Erbaş için helallik alındı, tekbirler getirildi. Şehidin babası emekli imam Ali Erbaş’ın metanetini koruduğu gözlenirken yaptığı açıklama ile vatan sevgisinin her şeyden önemli olduğunu belirtti.
Acılı şehit babası Ali Erbaş,  vatanı korumanın herkesin görevi olduğunu belirterek, şunları söyledi: ''Vatan hepimizin vatanı, savunmak ile mükellefiz. Bu yolda şehit de vereceğiz, gazi de olacağız. Vatan için her şey feda. Benim evladım da vatan için şehit oldu. Allah mekanını cennet etsin. Milletimiz kalbini ferah tutsun er geç yenilecek bu kafirler, bunlarla başa çıkacağız. Evladımın şehit olduğundan hiç pişmanlığım yok. Sadece gönül üzüntüm var, başka üzüntüm yok. ''

OĞLUMLA EN SON 17 GÜN ÖNCE BİRLİKTEYDİK ÇOK NEŞELİYDİ

Oğlunun 17 gün önce izine geldiğini hatırlatan Erbaş, ''Çok mutlu, çok neşeli idili. Bizimle çok ilgilendi. Aramızda çok güzel muhabbetler geçti. 10 gün GATA'da yattı. Orada çok ilgilendiler ancak tecelli takdiri ilahi böyle imiş. Kadere inanacağıma söz verdik. Bundan asla caymayız, asla dönmeyiz. Tevhide, kadere inanan insanlarız. Ölüm bir saniye gecikmez. Ölüm bir sebeple gelir. Cenabı Allah bize böyle inanmayı nasip etsin.'' şeklinde konuştu.

BİNLERCE YOZGATLI UĞURLADI

27 yaşındaki şehit polis Mücahit Erbaş’ın cenazesi, Garajlar Yeni Camide Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Belediye Meydanında düzenlenen cenaze töreni sonrası Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze töreninde şehidin ağabeyi Enes Erbaş, kardeşinin Türk bayrağıyla örtülü tabutuna sarılarak, "Başımıza gelene kadar bilemedik. Allah şehadetini kabul etsin. Gözlerini açmıştın, bizi umutlandırmıştın. Allah yolunda şehit oldun." diyerek gözyaşı döktü.

Erbaş, İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu'nun dua okuması sırasında şehit kardeşinin tabutunun üzerine Besmele yazılı örtü serdi. Emekli imam olan şehidin babası Ali Erbaş'ın kıldırdığı namazın ardından şehit polis memuru Mücahit Erbaş'ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığına defnedildi. Erbaş, 10   
Cenaze törenine şehidin annesi Hatun, babası Ali Erbaş ve yakınlarının yanı sıra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Selçuk Yıldırım, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, Sorgun İşletme Müdürü Halil İbrahim Akyel, AK Parti il Başkanı Harun Lekesiz ve binlerce vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilişim