Birçok ülkede yayınlanan ve tanıtımını yaptığı ilin; tarihi, kültürel ve ekonomik yönlerini anlatan Kanal 7 Avrupa Televizyonu ‘Meltemle Zirvedekiler’ programı yapımcısı ve sunucusu Meltem Dikici, Vali Abdulkadir Yazıcı’yı makamında ziyaret ederek Yozgat geneli hakkında bilgi aldı.
Vali Abdulkadir Yazıcı, Tarımdan turizme, sanayiye Yozgat’ı Avrupa'daki Yozgatlı gurbetçilere Kanal7 aracılığı ile anlattı.
Vali Yazıcı Bozok Yaylasının Yiğit Evlatları olarak nitelendirdiği Yozgatlıların dünyanın her yerinde olduğunu belirterek “İstanbul’da 120 bin, Ankara’da 320 bin, Kayseri’de 90 bin civarında hemşerimiz var. Kısacası Türkiye’nin her tarafında Yozgatlı var. Sadece Türkiye ile sınırlı değil,  yine 300 bin civarında yurtdışında hemşerilerimiz var. Bu hemşerilerimizin büyük kısmı Avrupa ülkelerinde var” şeklinde konutlu.
Sanayiciyi teşvik ve gelişmeyi kolaylaştıracak yatırımların Yozgat’a yapıldığını dile getiren Vali Yazıcı “Birçok ile nasip olmayacak tarzda, hızlı tren inşaatı devam ediyor. Yine 13 kilometre mesafede Yozgat Havaalanı inşaatına inşallah önümüzde ki sene başlanacak. 300 milyon liralık şehir hastanesi temeli atıldı inşaatı devam ediyor. İlimizde Yozgatlı siyasetçilerimizin yardımlarıyla birçok güzel ve büyük yatırımılar aldık almaya da devam ediyoruz” dedi.

Valiliğin öncülüğü ve hükümetin desteği ile sosyal hayatı geliştirecek projelere de imza attıklarına değinen Vali Yazıcı “3 aşamada gerçekleşecek olan 1700 dönüm alan üzerinde tesisine başladığımız Spor Vadisi Projemiz var. Yine daha çok hanımlara hitap edecek olan büyükçe bir Kadın Termal Aqua ve Spor Kompleksimiz var. Yine ilçelerimize de ki sıcak su potansiyelini harekete geçirme noktasında termal turizmi teşvik noktasında çalışmalarımız var.  Sarıkaya ilçesinde Roma döneminden kalma ve bugüne kadar dokunulmamış geçen sene keşfettiğimiz, Roma hamamı var. İçerisinde su çıkan çok nadir örneği olan tarihi eserimiz var” diye konuştu. Projeyi gerçekleştirme amacını da söyleyen Yazıcı “Özellikle Yozgat doğumlu olan insanlarımızın Yozgat’ta daha çok süre kalabilmelerini Yozgat’a daha fazla zaman ayırmalarını teşvik etmek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim