Bozok Üniversitesi Vakfı’na Yozgatlı hayırsever işadamı Mustafa Koç tarafından babası merhum nalbant Turan Koç anısına daire bağışlandı. İşadamı Faruk Özel tarafından da babası Musa Özel anısına dairenin tefrişatı yaptırıldı.  Bağımsız bir ofiste hizmet verecek olan Bozok Üniversitesi Vakfı ofisinin açılışına Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Prof. Dr. Şenol Akın, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, vakıf yönetimi, hayırsever işadamı Mustafa Koç, Hayırsever işadamı Faruk Özel’in oğlu Musa Özel katıldı.
Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik’in duasının ardından açılışı gerçekleştirilen Bozok Üniversitesi Vakfı yeni hizmet ofisinin Yozgat’a ve üniversitemize hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey;  “Mustafa Bey bu daireyi Bozok Vakfımıza bağışladı. Mustafa Bey’in üniversitemize katkısı burası ile sınırlı değil. Eski Mühendislik-Mimarlık Fakültemizin yanındaki ek binayı da Mustafa Bey yaptırmıştı. Kendisine hem üniversitemize hem de vakfımıza sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Yozgatlı olup da yatırımını Yozgat’a yapan nadir işadamlarından birisi. Kendisi daha çok kazandıkça şehrimize ve üniversitemize daha çok katkısı olacaktır. Bu nedenle gönlünün arzu ettiği şekilde helal ve bol kazançlar diliyorum” dedi.
Yozgat’ın kurtuluşunun Bozok Üniversitesi’nde olduğunu belirten hayırsever işadamı Mustafa Koç da ellerinden geldiği kadar memleketimize,  ilimize ve üniversitemize hizmet edeceklerini belirtti.
Açılış sonunda Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey,  üniversite vakfına daire bağışlayan Yozgatlı Hayırsever işadamı Mustafa Koç ve dairenin tefrişini üstelenen işadamı Faruk Özel adına oğlu Musa Özel’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Editör: TE Bilişim